Protest la Ministerul Agriculturii

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 16:18
1067 citiri
Protest la Ministerul Agriculturii
Foto: Arhiva

Peste 100 de salariati de la Administratia Nationala Imbunatatiri Funciare (ANIF) si ai Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare (SNIF) picheteaza vineri sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

"Am inceput pichetarile de miercuri si vom continua pana pe 1 octombrie, zilnic intre orele 11.00 si 14.00. Protestam fata de nerespectarea de catre MADR a prevederilor legislatiei nationale si internationale privind informarea, consultarea salariatilor si transparenta decizionala in administratia publica.

Am avut miercuri o intalnire cu secretarul general al ministerului, Ion Anghel, iar joi ne-am intalnit cu ministrul Valeriu Tabara. Reprezentantii Ministerului Agriculturii ne spun ca Ministerul Finantelor a impus sa fie disponibilizati 4.100 de angajati de la Imbunatatiri Funciare (dintr-un total de 5.600).

Domnul Tabara a spus ca avem dreptate cu motivele pentru care pichetam, noi i-am spus ca aceste pichetari nu reprezinta un atac la persoana, dar cand am ajuns la numar (numarul salariatilor care ar urma sa fie disponibilizati, n.r.) a spus ca nu poate face nimic, ca nu depinde de el. Dar nu am inteles de ce", a declarat vineri, pentru NewsIn, presedintele Uniunii Sindicatelor Imbunatatiri Funciare (USIF), Vasilica Blebea.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a afisat pe site-ul sau si a transmis catre ministerele avizatoare un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea Legii 138/2004 ce are ca efect reducerea cu aproximativ 75% a numarului de salariati din sectorul de imbunatiri funciare si, in consecinta, abandonarea lucrarilor de imbunatatiri funciare.

Potrivit Vasilicai Blebea, sindicalistii nu sunt de acord cu numarul de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati de la Imbunatatiri Funciare, care ar urma sa scada de la 5.600 la 1.500. Ea a mai spus ca a facut un apel si la Guvern pentru a contesta aceasta decizie.

"Avem aprobare pentru aceste pichetari pana la 1 octombrie, dar speram ca, totusi, sa ne intelegem cu autoritatile pana atunci", a afirmat presedintele USIF.

Reprezentantii sindicatelor din imbunatatiri funciare spun ca toate demersurile intreprinse de conducerea USIF si de conducerea Cartel Alfa, pentru stabilirea cadrului legal de promovare a proiectului de ordonanta, au ramas fara finalitate.

Uniunea Sindicatelor Imbunatatiri Funciare este membra a CNS Cartel Alfa, reprezentand salariatii Administratiei Nationale Imbunatatiri Funciare RA si ai Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare SA.

ANIF administreaza impreuna cu cei 5.100 de salariati amenajarile de irigatii, desecare, drenaj, lucrarile de combatere a eroziunii solului si aparare impotriva inundatiilor.

SNIF are aproximativ 500 de salariati si este singura unitate din tara cu baza materiala specializata si cu experienta in efectuarea lucrarilor de intretinere si reparatii in amenajarile de imbunatatiri funciare, avand in prezent grave probleme financiare si de functionare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Imbunatatiri Funciare protest ministerul Agriculturii, #ministerul Agriculturii sindicalisi protest , #proteste