Protest la Ministerul Sanatatii: Intrarea in cladire a fost vopsita in rosu - "Stergem urmele crimei!"

Joi, 05 Mai 2016, ora 16:41
3780 citiri
Protest la Ministerul Sanatatii: Intrarea in cladire a fost vopsita in rosu - "Stergem urmele crimei!"
Foto: B1 TV

Trei persoane imbracate in halate de medic si cu masti medicinale pe fata au protestat, joi la amiaza, in fata sediului Ministerului Sanatatii.

Acestia au dat cu vopsea rosie pe scarile de la intrarea in institutie.

Unul dintre cei care au participat la aceasta manifestatie a declarat pentru B1 TV ca protestul lor reprezinta "un performance" care arata modul in care Ministerul Sanatatii a facut controlul in scandalul dezinfectantilor din spitale.

"Este acel celebru dezinfectant diluat de zece ori si care a curatat perfect. De ce aceasta culoare? Pentru ca sunt foarte multi oameni care mor din cauza microbilor din spitale", a spus acesta.

Protestatarii au precizat ca nu au luat legatura cu ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, dar ca spera ca la protestul de vineri seara din Piata Universitatii sa participe cat mai multe persoane.

Cei trei au si un banner pe care scrie "Stergem urmele crimei! Ministerul Sanatatii, DNA, DIICOT, complici la omor".

Un echipaj format din cativa jandarmi si politisti a ajuns la fata locului si i-a amendat pe cei trei tineri cu cate 700 de lei.

Evenimentul Haideti sa facem ceva! este organizat pe Facebook si va avea loc vineri, la ora 19:00.

Cei care au organizat protestul sustin ca vor sa ii intrebe pe premierul Dacian Ciolos si pe presedintele Klaus Iohannis de ce scandalul de la Opera a dat jos un ministru, "in timp ce carnagiul din Sanatate nu ii deranjeaza pe niciunul dintre ei".

Cadariu, in scandalul dezinfectantilor: Stiu ce campanie e pregatita impotriva mea. Apropo de demitere sau demisie, sunt obisnuit

Scandalul dezinfectantilor a izbucnit dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a publicat pe site-ul sau o ancheta din care reiesea ca dezinfectantii furnizati de compania Hexi Pharma spitalelor din Romania au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta.

Analizele realizate apoi au aratat ca este vorba de o concentratie de zece ori mai mica.

Dosar penal in cazul dezinfectantilor diluati folositi in spitale

In acest context, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a anuntat ca a dispus controale la mai multe spitale din tara. Hexi Pharma, care neaga toate acuzatiile, a demarat o ancheta interna, in timp ce Parchetul General s-a autosesizat in acest caz.

Spitale dezinfectate doar de ochii lumii: Ce spune patronul Hexi Pharma despre provenienta materiilor prime

Control la Institutul Oncologic Bucuresti - Reactia conducerii: Se fabuleaza in legatura cu dezinfectantii

Miercuri, ministrul Sanatatii a sustinut o conferinta de presa si a precizat ca in urma controalelor s-a descoperit ca sub 5% dintre testele efectuate au fost neconforme, subliniind ca orice afirmatie referitoare la acest caz trebuie sustinuta de dovezi. Acesta a precizat ca au fost recoltate 3.526 de probe si ca 150 dintre acestea au fost neconforme.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#protest Ministerul Sanatatii, #protest dezinfectant Ministerul Sanatatii, #protest vopsea rosie minister , #proteste