Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Protest la Palatul Cotroceni: Participantii vin cu scaune de acasa

Marti, 23 Februarie 2016, ora 11:07
3775 citiri
Protest la Palatul Cotroceni: Participantii vin cu scaune de acasa
Foto: Platforma Unionista Actiunea 2012

Platforma Unionista Actiunea 2012 anunta organizarea unui protest in fata Palatului Cotroceni, care va avea loc miercuri la 18:30.

Protestul este organizat de sustinatorii unirii Romaniei cu Republica Moldova si il vizeaza pe presedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presa remis, marti, Ziare.com.

Actiunea va avea loc sub forma unui flash-mob, iar participantii vor veni cu cate "un scaun de acasa, pentru a aminti de faptul ca cei 1.000 de basarabeni din Marsul lui Stefan cel Mare au fost tinuti pe podea la Cotroceni, dupa ce au parcurs pe jos distanta dintre Chisinau si Bucuresti pentru a cere Unirea", se arata in comunicat.

Platforma Unionista Actiunea 2012 acuza faptul ca Iohannis si Administratia Prezidentiala nu au raspuns solicitarii la dialog si faptul ca nu a fost elaborata o strategie coerenta pentru Republica Moldova.

Valul de proteste de la Chisinau confirma: Unirea cu Romania - singura solutie la haosul de peste Prut

"Cele peste 3 milioane de romani de peste Prut au nevoie de o solutie rapida, corecta si stabila din partea Bucurestiului. Ideea integrarii europene este o iluzie pe care nici macar oficialii de la Bruxelles nu o mai vehiculeaza.

Ca sa poata actiona in relatia cu Chisinaul, Romania are nevoie de un Minister al Reunificarii, de consilieri specializati, de un Pact Snagov pentru reintregirea nationala, de spatiu informational comun. Presedintia se incapataneaza sa ignore proiectul national al Reunirii, drept urmare vom ramane in strada pana cand va da curs dialogului social", a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Protest in Piata Universitatii: Pentru noi, declaratiile lui Iohannis au fost o imensa tradare

Cateva zeci de persoane au protestat sambata seara, in Piata Universitatii, fata de pozitia exprimata de presedintele Klaus Iohannis in ceea ce priveste unirea cu Republica Moldova, scandand mesaje unioniste si afisand pancarte critice la adresa declaratiilor sefului statului pe acest subiect.

"Pentru noi, declaratiile lui Klaus Iohannis au fost o imensa tradare. Ne-a durut sufletul ca romani din Romania, ne-a durut si mai mult sufletul pentru fratii din Basarabia care au ascultat aceste declaratii si sperantele lor pentru unire au fost destramate intrucatva. Ne dorim alta atitudine din partea presedintelui, sa aiba aceleasi declaratii pe care le-a avut in campania electorala.

E inadmisibil sa declari una in timpul campaniei pentru a atrage voturi si dupa aceea, la un an de mandat, sa te contrazici singur. De altfel, suntem si impotriva felului in care Adminstratia Prezidentiala condusa de Dan Mihalache a tratat subiectul Basarabiei. Nu exista un consilier cu care se poate discuta pe subiectul Republicii Moldova, desi noi am solicitat acest lucru", a spus George Simion, presedintele platformei.

Presedintele Klaus Iohannis afirmase miercuri ca o posibila unire a Romaniei cu Republica Moldova poate fi discutata la momentul la care lucrurile sunt stabile si merg bine in cele doua tari.

"Drumul spre Europa trebuie consolidat, situatia din Moldova trebuie sa se stabilizeze, economia moldoveana trebuie sa reporneasca. Urmatorul pas, dupa parerea mea, este integrarea europeana a Moldovei, iar cealalta parte - unirea - poate fi discutata atunci cand si intr-o parte si in alta a Prutului lucrurile sunt foarte stabile si merg bine.

Sa pui acum intrebarea unirii Moldovei cu Romania mi se pare un demers putin serios, daca ne uitam in jur, problema Transnistriei, (...) este chestiunea stabilitatii economice, combaterii coruptiei, care indiferent cum o vedem se afla intr-o parte si in alta a Prutului la niveluri foarte diferite si atunci, dupa ce rezolvam aceste probleme pentru care cunoastem solutiile, putem sa abordam si problemele mai complicate si sa incepem sa discutam", a declarat Iohannis.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#protest Klaus Iohannis, #protest Palatul Cotroceni, #protest unire Moldova , #proteste