Ziare.com

Protest la Petrosani: Aproape 3.000 de mineri marsaluiesc pe strazi

Joi, 08 Martie 2012, ora 12:30

   

Protest la Petrosani: Aproape 3.000 de mineri marsaluiesc pe strazi
Aproape trei mii de mineri au pornit, joi, intr-un nou mars prin municipiul Petrosani, dupa ce liderii sindicali le-au spus ca la negocierile de la Ministerul Economiei nu au fost gasite solutii pentru mineritul din Valea Jiului.

In cursul diminetii de joi, mineri de la toate cele sapte exploatari din Valea Jiului s-au strans in curtea Companiei Nationale a Huilei (CNH), iar in jurul orei 10.00 au pornit in mars spre iesirea din Petrosani.

Liderul sindical de la minea Lonea, Tiberiu Cozma, le-a spus minerilor ca joi dimineata i-au transmis primului ministru o adresa in care ii explicau situatia de la CNH Petrosani si faptul ca majorarea sporului de pericol in subteran era prevazuta intr-un act aditional semnat de administratie, sindicate si angajati.

Zeci de jandarmi sunt pregatiti sa asigure buna desfasurare a evenimentelor de la Petrosani.

Minerii din Valea Jiului au inceput protestele la Petrosani luni dimineata, fiiind nemultumiti ca nu au primit sporul de pericol pentru munca in subteran majorat cu 100 de lei, dupa cum s-a stabilit printr-un protocol semnat cu administratia in luna februarie, dupa un protest asemanator.

Sursa: rNews

Articol citit de 734 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor