Fotoreportaj Ziare.com Protest la usa Olgutei Vasilescu: PSD-ul pierde! Majoritatea a votat cu PSD-ul, nu o sa mai mearga!

Joi, 29 Martie 2018, ora 15:28
11767 citiri
Fotoreportaj Ziare.com Protest la usa Olgutei Vasilescu: PSD-ul pierde! Majoritatea a votat cu PSD-ul, nu o sa mai mearga!
Foto: Arhiva Ziare.com

O noua zi, un nou protest, cu alte sute de oameni care striga "Hotii" catre cladirile unde isi desfasoara activitatea guvernantii. Sute de angajati din sanatate au venit joi dimineata din toate judetele tarii in fata Ministerului Muncii, la protestul organizat de Sanitas.

"Infirmiere, asistenti, asistenta sociala, cu directorul, suntem toti, am venit", spune o femeie venita de la Predeal, care sufla cu putere intr-un fluier si-si indeamna colegele sa strige "hotii, hotii!".

Nedreptatea care i-a scos in strada e ca ceea ce primesc in plus prin majorarile salariale dispare prin limitarea sporurilor.

"Ei tot discuta de salarii, ca v-au crescut salariile. Asa e, nu zice nimeni ca n-au crescut, au crescut infernal, dar daca ai venit pe partea ailalta si ai taiat tot, oamenii aia nu se duc cu salariul brut la banca si la magazin, se duc cu ce au in buzunar. Scade la aproape toate lumea, mai putin la cei cu salarii foarte foarte foarte mici, acolo nu aveau ce sa mai scada", explica un alt protestatar de ce a venit in fata Ministerului Muncii.

Cei mai suparati sunt cei care fac parte din categoriile auxiliare care spun ca, desi n-au contact direct cu pacientul, fara ei munca medicilor nu ar putea sa se desfasoare.

"Vreau sa vad un medic care vine si pune un stetoscop pe un amarat care e intr-o stare comatoasa si e plin de... de toate. Medicii au considerat mereu ca au drepturi mai mari, sigur, tot respectul, dar fara mine tu n-ai cum sa faci treaba. Si o infirmiera e obligata sa faca cursuri, sa aiba o calificare si da examen si examenele sunt destul de grele, nu e asa de simplu ca se da cu o matura".

Foto: Ziare.com

"Unde-i dreptatea! La TESA nu se mai acorda nici macar acele sporuri de care beneficiau, sporuri de calculator si atunci automat veniturile vor scadea", spun si reprezentantii personalului tehnic, economic si socio-administrativ (TESA) din spitale, veniti si ei din toate judetele la protest.

Iar faptul ca se apropie Pastele si nici nu stiu inca exact ce bani vor primi ii face sa strige si mai tare.

"Nu stim inca, dar ne scad. Pierdem la sporuri si 50%. De la cateva sute la mii de lei scad, in functie de cat avea fiecare", spune o asistenta de la Brasov.

"Vine Pastele, vrea Teodorovici sa dea banii mai devreme, dar ce sa dai banii mai devreme ca tu nu stii nici pe ce planeta esti, d-apai sa calculeze un salariu?", se intreaba un coleg din Bucuresti.

Foto: Ziare.com

Chiar daca ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a spus ca aproba in sedinta de guvern de azi regulamentul de sporuri fara Anexa 10, dar cu o grila ce stabileste limitele in care acestea pot fi acordate pe anul acesta, oamenii sustin ca e acelasi lucru: "Da, au facut Anexa 11 care e tot Anexa 10 sub alta forma? Diferentele se maresc tot mai tare".

Un lider sindical de la un spital din Capitala explica mai pe larg cum s-a ajuns aici, dar si care va fi costul pentru PSD in urma Legii Salarizarii: pierd voturi.

"Au mers pe teoria divide et impera. E un mare pacat. Fa-o unde vrei, fa-o pe plan politic, dar n-o face pe economic, pe sanatate, si nu o face pe invatamant, ca daca ai facut asta, s-a ales praful de o natie intreaga!

PSD-ul pierde, uite ce e aici, majoritatea a votat cu PSD-ul. Astia nu o sa mai mearga a doua oara. Au facut legea pe genunchi. Intr-o luna, doua luni. Lumea nu e de acord si nu va fi. Asta e rezultatul unor decizii dezlanate, dezorganizate, negandite", a conchis acesta.

Foto: Ziare.com

Intre timp, liderii Sanitas Romania au fost primiti la negocieri in minister. Daca la pichetarile de la ministerele Sanatatii si Finantelor s-au dus la discutii si Sorina Pintea, respectiv Eugen Teodorovici, Lia Olguta Vasilescu a preferat sa-si trimita consilierii.

Cand protestul se incheia si oamenii plecau spre orasele din care au venit, la Palatul Victoria a inceput sedinta de guvern, unde premierul Viorica Dancila a anuntat ca regulamentul de sporuri va fi adoptat. Ramane sa vedem exact ce va prevede el si care vor fi efectele in buzunarele angajatilor din sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#protest sanatate Ministerul Muncii, #PSD pierde voturi legea salarizarii sporuri , #proteste