Protest masiv al postasilor: Mii de oameni au cerut Guvernului demiterea conducerii

Duminica, 11 Mai 2014, ora 14:18
3574 citiri
Protest masiv al postasilor: Mii de oameni au cerut Guvernului demiterea conducerii
Foto: Arhiva

Peste 2.500 de sindicalisti din Posta Romana din toata tara au protestat, duminica dimineata, la sediul Guvernului, prezentandu-si fluturasii de salariu si cerand demiterea conducerii.

Manifestantii au venit din toata tara, fiecare filiala a Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) trimitand la Bucuresti mai multe zeci de reprezentanti. Ei au purtat veste visinii cu sigla sindicatului si au fluturat stegulete rosii cu Posta Romana.

Sindicalistii au cerut demiterea directorului general al Postei Romane, Ion Smeeianu, si a directorului executiv Rosita Alexe si au anuntat ca, daca pana saptamana viitoare, cei doi nu vor fi demisi, liderii de sindicat vor intra in greva foamei.

Oamenii s-au plans de salariile extrem de mici, in conditiile in care conducerea companiei incaseaza salarii de ordinul miilor de euro, fiind dat ca exemplu directorul Ion Smeeianu care, potrivit sindicalistilor, castiga 11.000 de euro pe luna.

De altfel, mai multi angajati ai Postei au venit la protest cu fluturasul de salariu in care aratau ca, pentru sase ore de munca pe zi, au primit lunar salarii cuprinse intre 224 de lei si 331 de lei.

Greva foamei la Posta: Salariile directorilor au crescut de aproape 7 ori in doi ani - ce vor angajatii

Ei s-au plans si ca, pe langa faptul ca primesc foarte putin, muncesc foarte mult, in contextul in care Posta Romana are in acest moment 1.500 de posturi vacante care sunt "inghetate" de conducere pentru reducerea costurilor.

Pe o pancarta, verde, pe care era ilustrata iarba, se putea citi "Nu calcati pe salariile noastre, tundeti-le pe-ale voastre!".

Totodata, protestatarii au scandat: "Jos Smeeianu!", "Jos Rosita!", "Hotii!", "Smeeianu mincinos! Jos! Jos!" si "Unitate", au suflat in fluiere si vuvuzele, iar cativa chiar au cantat la toba si instrumente de suflat.

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) a anuntat, marti, ca vor fi organizate patru zile de proteste care urmaresc, in principal, demiterea conducerii institutiei si cresterea salariilor personalului cu 20 la suta.

Duminica a fost a doua zi de proteste, dupa ce, miercuri, in Capitala, peste 100 de persoane au protestat in fata sediului central al Postei Romane, iar in tara au fost anuntate pichete la sediile prefecturilor.

Marti va fi greva japoneza in toata tara, iar joi oamenii vor iesi din nou in strada si vor picheta, de ora 10.00, sediile oficiilor judetene de Posta si sediul Postei Romane din Capitala, a anuntat in conferinta din 6 mai liderul Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Matei Bratianu.

Bratianu a mai anuntat ca, dupa cele patru zile de proteste, in perioada 12-16 mai va avea loc o "ampla campanie de informare a populatiei cu privire la motivele care au generat protestele postasilor", iar in cazul in care solicitarile sindicalistilor nu vor fi solutionate, liderii de sindicat impreuna cu reprezentantii structurilor de conducere vor intra in greva foamei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#protest postasi Guvern duminica , #proteste