Protest al transportatorilor si taximetristilor din Bucuresti UPDATE: Blocaj pe centura Capitalei (Video)

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 10:39
9749 citiri
Protest al transportatorilor si taximetristilor din Bucuresti UPDATE: Blocaj pe centura Capitalei (Video)
Foto: Ziare.com

Un protest spontan al transportatorilor din Capitala si Ilfov are loc, luni dimineata, pe centura Capitalei.

Traficul e ingreunat, de la ora 9:00, intre localitatile Mogosoaia si Otopeni, dar si intre Tunari si Otopeni, din cauza unei coloane de autocamioane care circula cu viteza redusa, pe prima banda, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

Masinile circula cu o viteza de 10-20 km/h, in semn de protest. In plus, circulatia este blocata la intersectia centura Bucurestiului cu drumul care duce catre Orasul Popesti Leordeni (DN4), unde un grup de autovehicule stationeaza pe carosabil.

Foto: Realitatea TV

De asemenea, taximetristii s-au adunat si ei pe centura Bucurestiului, potrivit corespondentului Ziare.com.

Transportatorii sunt nemultumiti de pretul RCA si cer Guvernului sa se aseze la masa negocierilor.

Ghisa Mihai, vicepresedinte al Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) ne-a precizat ca protestul va continua pana cand nu va fi data o ordonanta de urgenta care sa rezolve problema tarifelor mari pentru polita de raspundere civila auto. O alta problema care ne-a fost semnalata este faptul ca nu se poate face RCA in comunitatea europeana, in conditiile in care cea mai scumpa polita in Austria e de 1.200 de euro, iar la noi suma este de 10 ori mai mare.

In plus, transportatorii sunt nemultumiti si de supraacciza la carburanti, dar si de faptul ca multe firme nu mai obtin deducerea TVA, iar acest lucru duce la un blocaj in functionarea lor.

Contactati de Ziare.com, reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) nu au comentat manifestarea pana la ora difuzarii acestei stiri.

Amintim ca un raport de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), din luna august, a aratat ca soferii romani au platit polite RCA mai scumpe cu 6,2%, in medie, in trimestrul al doilea al anului, comparativ cu primele trei luni din 2016.

In conditiile scumpirilor, transportatorii considera ca pretul corect pentru o polita RCA ar trebui sa fie de 3-4 ori mai mic decat cel practicat in prezent de companiile de asigurari.

Guvernul intentioneaza sa modifice legea RCA printr-o ordonanta de urgenta, pastrand in continut si propunerile facute de patronate, sustine Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

"Daca informatiile noastre sunt corecte, conform celor discutate in data de 3 august, Executivul ar trebui sa-si declare public intentiile, dupa ce a intrat in posesia ultimului raport al ASF", se specifica intr-un comunicat al COTAR, remis Mediafax.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#protest taximetristi RCA, #protest taximetristi Centura Bucurestiului, #protest taximetristi pret RCA , #proteste