Protest spontan la Spitalul Judetean Timisoara, dupa ce managerul a fost schimbat

Joi, 28 Noiembrie 2019, ora 12:30
4170 citiri
Protest spontan la Spitalul Judetean Timisoara, dupa ce managerul a fost schimbat
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ o suta de angajati ai Spitalului Judetean Timisoara au protestat, joi, timp de o ora pe treptele de la intrarea in institutie, dupa ce au aflat ca ministrul Sanatatii, Victor Costache, a decis inlocuirea din functia de manager a medicului Marius Craina cu Raul Patrascu, un tanar care a fost consilier de stat in domeniul politicilor de sanatate in Cabinetul Ciolos.

Cei aproximativ o suta de angajati ai Spitalului Judetean Timisoara care au protestat, joi, sunt de la toate sectiile din unitatea medicala. Au intrerupt lucrul la ora 10.00 si timp de o ora au iesit pe treptele de la intrarea in spital, nemultumiti de anuntul schimbarii managerului, dupa aproape cinci ani.

Angajatii condamna graba cu care liberalii l-au inlocuit pe managerul spitalului, in conditiile in care, sub conducerea lui, Spitalul Judetean a cunoscut cea mai ampla operatiune de modernizare, fiind aproape in totalitate reabilitat.

Ei au transmis si o scrisoare ministrului Victor Costache in care ii mentioneaza o parte din realizarile lui Craina.

"In timpul mandatului domniei sale au fost demarate si castigate proiecte, unele dintre acestea fiind chiar finalizate. Dintre proiectele la care facem referire, amintim:

- deschiderea Sectiei de Mari Arsi, fiind o zi istorica pe care pacientii si medicii o meritau;

- proiectul de extindere Unitatii de Primiri Urgente a SCJUPBT sau constructia noii Maternitati Bega - in parteneriat cu Banca Mondiala, maternitate ce va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi.

De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou-nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nastere si camera de garda. Avand in vedere aceste proiecte incepute pe perioada mandatului dl. prof. dr. Marius Craina, proiecte de o importanta deosebita pentru regiunea de vest a tarii si nu numai, aflate in diverse stadii de implementare, este evident ca se impune o continuare a activitatii manageriale a domniei sale", se arata in scrisoare.

Protestul a durat aproximativ o ora, insa agajatii sunt decisi sa iasa in fata spitalului sa-si manifeste nemultumirea cel putin trei zile consecutiv.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a decis inlocuirea din functia de manager a medicului Marius Craina cu Raul Patrascu, un tanar care a fost consilier de stat in domeniul politicilor de sanatate in Cabinetul Ciolos.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#protest spital judetean Timisoara , #proteste