Protestatarii fata de Rosia Montana catre Soros: Ori dezmintiti ca ne finantati, ori sa ne dati bani

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 22:47
4793 citiri
Protestatarii fata de Rosia Montana catre Soros: Ori dezmintiti ca ne finantati, ori sa ne dati bani
Foto: caleaeuropeana.ro

Protestatarii fata de proiectul Rosia Montana din Piata Universitatii din Capitala au redactat o scrisoare deschisa adresata lui George Soros, care a fost recent acuzat ca ii finanteaza pe activistii pentru mediu sa participe la demonstratii.

"Hipsterii, ex-ciumpalacii, istericii, hippiotii, punkistii, drogatii intelectualii, artistii, economistii, doctorii, oamenii de stiinta, tinerii, batranii, copiii, cainii si betivii din Piata Universitatii doresc sa va adreseze acest mesaj in vederea clarificarii unor informatii care circula de ceva vreme vis a vis de finantarile care se presupune ca dvs. le-ati fi acordat protestatarilor.

Am inteles ca sponsorizati protestatarii si astfel ne-am intrebat unii pe altii daca s-au primit cumva fonduri pentru necesarul organizarii de proteste, deoarece exista foarte multe obiecte de care avem nevoie pentru a ne face cat mai bine auziti si pentru a duce la bun sfarsit cauza pentru care suntem zi de zi in Piata Universitatii. Se pare ca nimeni nu stie nimic de finantarile dvs. si nu s-a primit nicio singura letcaie pana in acest moment", se arata in scrisoarea manifestantilor postat pe Facebook.

Rosia Montana: A 16-a noapte de proteste, la Bucuresti, la fantana de la Universitate

"Astfel, va rugam sa luati masuri printr-o declaratie publica in vederea dezmintirii acestui zvon, sau, in conditiile in care v-ati asumat sarcina de a ne sprijini financiar, va rugam sa o faceti corespunzator si sa va asigurati ca banii ajung de urgenta la protestatari", se mai precizeaza in document.

Activistii sustin ca nu este normal ca opinia publica sa fie informata ca protestatarii primesc bani, dar acest lucru sa nu se intample. Totodata, ei mai acuza ca sumele ar fi putut ajunge, "din greseala", chiar in buzunarele celor care imprastie acest zvon.

De asemnea, protestatarii au intocmit, in mod ironic, si o lista cu toate lucrurile de care au nevoie pentru desfasurarea manifestatiilor, printre care se numara baterii pentru portavoce, printuri, stickere, markere, vopsea colorata, pensule, sprayuri, vitamine, calmante, bilete pentru RATB si metrou, apa, biscuiti, pelerine de ploaie, ochelari de hipster si altele.

George Soros a fost acuzat, saptamana trecuta, ca ar finanta activistii care protesteaza fata de Rosia Montana, cu toate ca el are afaceri in sectorul minier. Potrivit zvonurilor, Soros ar fi interesat de Rosia Montana, dorind sa profite de aceasta situatie prin sabotarea proiectului companiei canadiene.

D.T.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#George Soros Rosia Montana, #scrisoare protestatari Soros, #protestatari Rosia Montana , #proteste