Proteste antiBasescu, ziua 3: Aceiasi oameni, aceleasi pancarte, jandarmi mai vigilenti

Joi, 23 August 2012, ora 23:51
7183 citiri
Proteste antiBasescu, ziua 3: Aceiasi oameni, aceleasi pancarte, jandarmi mai vigilenti
Foto: Ziare.com

Peste 200 de persoane s-au aflat si joi in Piata Universitatii, pentru a treia zi consecutiva de proteste. Oamenii au cerut din nou demisia lui Traian Basescu si au scandat impotriva judecatorilor CCR, care au invalidat referendumul din data de 29 iulie.

Manifestatiile din zilele acestea nu au insa nimic in comun cu cele din iarna. De data aceasta, oamenii au inceput sa rupa randurile si sa plece catre casele lor chiar inainte de orele 22:30.

Jandarmii insa au fost mai numerosi in a treia zi de proteste de la Universitate. S-a incearcat din nou fortarea gardurilor de protectie si blocarea circulatiei pe bulevardul Nicolae Balcescu, insa fara succes de data aceasta. In serile trecute protestatarii au daramat aceste garduri si au blocat circulatia pe bulevard timp de mai multe ore.

Piata Universitatii - ce nu s-a vazut la televizor: Kovesi, daca poti, aresteaza-ne pe toti! - Fotoreportaj Ziare.com

Manifestantii au scandat scandeaza lozinci antiprezidentiale precum "Jos Basescu", "Demisia, demisia" si au avut pancarte pe care se putea citi "Tu nu ma reprezinti, eu nu te vreau. Constientizeaza!", "Revolta civila", "Jos Basescu", "Puscariabil - CCR = Basescu".

Protest anti-Basescu la Universitate, ziua 2: Curtea Constitutionala e Basisto-penala

Jandarmii, huiduiti si fluierati, au luat pozitie in fata gardurilor de protectie de langa carosabil, pregatiti sa intervina in cazul in care situatia ar fi degenerat.

Proteste anti-Basescu si anti-SUA la Universitate - Decizia CCR a scos sute de oameni in strada (Video)

Proteste si in Cluj

Cateva zeci de persoane au manifestat joi seara si in Piata Unirii din Cluj-Napoca, ele purtand afise pe care era scris "Cetatean invalidat" si strigand "Jos Basescu".

Printre manifestanti s-a aflat si fiul fostei dizidente Doina Cornea, Leontin Juhasz, care a declarat ca mama sa este cu sufletul alaturi de manifestanti. Protestul nu a fost autorizat si va fi reluat vineri seara.

In cursul zilei de joi, pe site-urile de socializare au aparut mesaje ale unor membri ai galeriei echipei Dinamo Bucuresti, prin care se anunta venirea unor suporteri in Piata Universitatii dupa terminarea meciului Dinamo - Metalist Harkov.

Miercuri, multi dintre cei veniti aveau pancarte cu mesaje anti-SUA, considerand ca Basescu a fost reinstalat la Cotroceni din dorinta americanilor.

Marti, cateva zeci de sustinatori ai lui Traian Basescu s-au adunat in Piata Victoriei si au protestat contra Guvernului si a premierului Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#protest Universitate joi, #a treia zi proteste Universitate, #manifestanti Piata Universitatii joi , #proteste
Comentarii