Proteste in Ucraina fata de agresarea unei jurnaliste: mii de oameni in strada

Duminica, 29 Decembrie 2013, ora 20:22
1274 citiri
Proteste in Ucraina fata de agresarea unei jurnaliste: mii de oameni in strada

Opozitia din Ucraina a organizat duminica un protest, denuntand agresarea jurnalistei Tatiana Chornovol, care a dezvaluit cheltuielile excesive ale presedintelui Victor Ianukovici si ale altor oficiali importanti.

Multimea furioasa a planuit sa conduca zeci de masini in fata casei lui Ianukovici, anunta AFP.

Tatiana Chornovol, o adepta a miscarii pro UE, care a participat la protestele prin care i s-a reprosat lui Ianukovici ca a renuntat la o intelegere cu Uniunea Europeana in favoarea legaturilor cu Rusia, a fost batuta cu salbaticie de indivizi necunoscuti, chiar in noaptea de Craciun.

Jurnalista "incomoda" batuta cu salbaticie si aruncata in sant, de Craciun (Video)

Tatiana Cernobil a fost atacata in apropiere de Capitala, la doar cateva ore dupa ce a publicat un articol despre un oficial guvernamental.

Chornovol a declarat vineri de la spital ca a fost urmarita de atacatori intr-un jeep negru de lux, dupa ce fotografiase casele ministrului de Interne Vitali Zakharchenko si ale procurorului general Viktor Psonka.

"Atunci cand esti lovit de o masina de lux, intelegi ca s-a pus un pret pe viata ta", a declarat jurnalista de 34 de ani.

Duminica, aproximativ 1.000 de autovehicule s-au apropiat la 300 de metri de casa presedintelui Victor Ianukovici si s-au deplasat apoi catre locuintele altor politicieni si oameni de afaceri, anunta UPI.

Discursuri ale preotilor pentru protestatari

Aproximativ 20.000 de oameni au protestat in capitala Ucrainei, duminica, la mai bine de o luna de la inceperea manifestatiilor in Kiev, cauzate de decizia presedintelui de a intrerupe negocierile in cadrul unui tratat cu UE. Insa temperaturile scazute au mai taiat din avantul amanifestantilor.

Protestul de duminica a inceput cu discursuri ale liderilor sprirituali ai tarii, inclusiv ale unor preoti si unui rabin, care au facut apel la unitatea nationala, mentionand ca protestatarii au dreptul la guvernul pe care si-l doresc.

Piata Independentei din Kiev, Maidan, a fost invadata duminica de fum, venind din bucatariile improvizate si sobele instalate in corturile in care locuiesc, in strada, de cateva saptamani.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#proteste Ucraina, #jurnalista batuta Ucraina, #scandal Ucraina, #proteste Kiev duminica 29 decembrie , #proteste