Protest in fata Guvernului: Cerem demisia incompetentei VV Dancila! UPDATE

Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 20:36
21000 citiri
Protest in fata Guvernului: Cerem demisia incompetentei VV Dancila! UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Demisia Vioricai Dancila este ceruta si in strada: peste 150 de persoane s-au adunat in Piata Victoriei, vineri seara, dupa ce presedintele Iohannis i-a cerut prim-ministrului sa renunte la functie.

Protestatarii scandeaza "Demisia", "Nu vrem sa fim condusi de hoti" si "Nu scapati".

Un grup de manifestanti a adus un baner cu mesajul "Ministerul Apararii Infractorilor", iar mai multi tineri au venit cu litere de mari dimensiuni, formand cuvantul "Demisia", transmite News.ro.

"Sunt aici sa sanctionez ultimele pozne ale premierului Dancila: vizita in Israel, anuntul cu mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, obraznicia celor din partidul majoritar", afirma Manuela Draghici, care participa la protest, citata de Agerpres.

Un alt participant la miting spune ca a venit in fata Guvernului pentru a-si apara principiile: separatia puterilor in stat si independenta justitiei.

In Piata Victoriei se afla cateva zeci de jandarmi, care au delimitat cu garduri zona in care se afla protestatarii, dar traficul nu este blocat.

In timp ce oamenii scandau, Viorica Dancila a anuntat ca nu are de gand sa demisioneze.

Actiunea de protest a fost anuntata pe Facebook la scurt timp dupa declaratiile presedintelui Klaus Iohannis, care a spus ca Viorica Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru si i-a cerut public demisia.

"Retrag increderea doamnei Dancila. Dupa cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost investit. Au trecut trei luni, dupa care pot sa trag o concluzie - doamna Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru a Romaniei si transforma astfel Guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania. De aceea solicit public demisia doamnnei Dancila din functia de prim-ministru al Romaniei", a spus Iohannis.

Protestul a fost inspirat de solicitarea presedintelui Klaus Iohannis de a-i cere demisia premierului Viorica Dancila si va incepe la ora 19:00.

Protestul, numit "Cerem demisia incompetentei VV Dancila!", este organizat de Reusim si de Rezistentii din Piata Victoriei si in cateva minute de la publicarea evenimentului sute de persoane au anuntat ca vor participa si cateva mii sustin ca sunt interesate.

Si in fata Prefecturei Constanta va fi protest vineri seara. Acesta incepe la ora 19:30.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a solicitat, vineri, demisia premierului Dancila. "Eu retrag increderea doamnei Dancila. Dupa cum am spus pe 29 ianuarie guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, dupa care pot sa trag o concluzie.

Doamna Dancila nu face fata pozitiei de premier al Romaniei si transforma Guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania. De aceea, solicita public demisia doamnei Dancila din functia de premier", a spus seful statului.

In replica, PSD a sugerat ca seful statului e "suparat" ca premierul si liderul PSD Liviu Dragnea au avut o "vizita de succes in Israel".

In schimb, PNL si USR au considerat fireasca, legitima si justificata decizia lui Iohannis de a-i retrage increderea si a-i cere demisia lui Dancila si au anuntat ca vor depune o motiune de cenzura. Si PMP a anuntat ca va sustine motiunea de cenzura.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest Guvern Dancila, #protest demisie Dancila , #proteste