Proteste pe doua continente pentru familia Bodnariu: Mii de oameni au cerut Norvegiei sa le dea copiii inapoi

Duminica, 10 Ianuarie 2016, ora 18:30
6839 citiri
Proteste pe doua continente pentru familia Bodnariu: Mii de oameni au cerut Norvegiei sa le dea copiii inapoi
Foto: Ipetitions.com

Mii de persoane au protestat in fata ambasadelor Norvegiei din Statele Unite, Canada, Irlanda, Spania, Marea Britanie si Danemarca, in semn de sustinere a familiei Bodnariu, ai carei copii au fost luati de serviciile sociale norvegiene.

Potrivit editiei electronice a publicatiei The Ottawa Citizen, zeci de romani din Canada si simpatizanti au manifestat pasnic sambata in fata ambasadei Norvegiei la Ottawa, in cadrul unui protest international organizat dupa ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei Bodnariu si ar fi deschis procedura adoptiei internationale pentru ei.

Mii de romani au protestat de asemenea vineri la ambasadele Norvegiei din cinci capitale, inclusiv din Washington D.C., pentru a cere eliberarea copiilor familiei Bodnariu, relateaza publicatia The Christian Post in editia online.

Protest pentru familia ai carei copii au fost luati de autoritatile norvegiene: Participa si Gadea si Titus Corlatean

Copiii familiei romanului Marius Bodnariu, inginer IT, si sotiei sale norvegiene Ruth, asistenta medicala, au fost luati de la parinti de Serviciul de protectie a copilului din Norvegia, Barnevernet, in noiembrie, dupa ce cele doua fete, cele mai mari din familie, ar fi spus ca primesc corectii fizice de la parinti.

De asemenea, parintii ar fi suspectati de indoctrinarea religioasa a copiilor. Cei cinci copii au fost plasati in trei familii-surogat, iar de curand a fost deschisa procedura adoptiei internationale pentru ei, potrivit reprezentantilor familiei.

Protest in fata Ambasadei Norvegiei, dupa ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv copiii unei familii de romani

Sute de sustinatori s-au adunat la ambasada norvegiana din Washington, unde persoane care cunosc familia Bodnariu au declarat presei ca afirmatiile potrivit carora copiii sunt abuzati nu au fost dovedite. Acestea au mai precizat ca familia Bodnariu este una dintre miile de familii "normale" care sufera din cauza actiunilor nedrepte ale Barnevernet.

"Avem un Dumnezeu si Dumnezeu este de partea noastra pentru ca Dumnezeu a creat familia (...). Daca lupti impotriva noastra, lupti impotriva Lui Dumnezeu", a declarat organzatorul protestului din Washington, pastorul Cristian Ionescu, liderul Bisericii penticostale "Elim" din Chicago si vicepresedinte al Uniunii Penticostale Romane din SUA si Canada.

Ionescu a avertizat ca, in conditiile in care vor urma mai multe proteste internationale in viitorul apropiat si se va afla despre actiunile Barnevernet, reputatia Guvernului norvegian va incepe sa fie "patata".

Ciolos, despre ce poate face pentru copiii romani luati de serviciile sociale din Norvegia

Participantii la protestul din Washington au inmanat oficialilor de la ambasada o petitie semnata de peste 7.000 de credinciosi americani, care cere Guvernului norvegian sa reuneasca familia. O petitie online a fost de asemenea semnata de peste 50.000 de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#proteste SUA familie Bodnariu, #proteste Europa familie copii Norvegia , #proteste