Proteste Rosia Montana Pro la Alba, contra la Universitate

Duminica, 22 Septembrie 2013, ora 13:36
2266 citiri
Proteste Rosia Montana Pro la Alba, contra la Universitate
Foto: Arhiva

Protestele fata de proiectul minier de la Rosia Montana continua si in aceasta duminica. Dupa mai multe saptamani de manifestatii, ecologistii se strang din nou in centrul Capitalei pentru a atrage atentia asupra riscurilor de mediu.

De cealalta parte a baricadei, minerii din judetul Alba manifesteaza, duminica, pentru aprobarea proiectului si crearea locurilor de munca. Totodata, ei i-au invitat pe protestatarii din Piata Universitatii la un dialog intermediat de presa, in care cele doua tabere sa vina cu argumente pro sau impotriva proiectului Rosia Montana, potrivit Antena 3. In plus, cativa dintre mineri se vor intoarce in subteran pentru cateva ore.

Presedintele Camerei Deputatilor merge, duminica, la Rosia Montana

Mai mult, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-a dus duminica la Rosia Montana, acesta aflandu-se in acest weekend in vizita in judetul Alba.

Zgonea, un sustinator al ideii ca proiectul exploatari miniere de la Rosia Montana trebuie dezbatut in Parlament, a efectuat si sambata o vizita la Alba Iulia. Presedintele Camerei Deputatilor a spus ca parlamentarii trebuie sa voteze in cunostinta de cauza proiectul minier de la Rosia Montana.

De asemenea, membrii comisiei speciale parlamentare pentru proiectul de la Rosia Montana vor veni la fata locului, miercuri, pentru a vorbi cu cei implicati in proiect.

Si prim-ministrul Victor Ponta s-a deplasat la Rosia Montana, pe 15 septembrie, pentru a sta de vorba cu cei 33 de mineri blocati timp de cateva zile in subteran, in semn de protest fata de posibila blocare a proiectului Rosia Montana.

Ponta i-a convins pe mineri sa renunte la aceasta forma de protest, coborand in mina. Dupa aproximativ 50 de minute, premierul a iesit inconjurat de oamenii care s-au lasat convinsi sa renunte la forma lor de protest, dupa ce le-a promis ca va aduce la Rosia Montana comisia parlamentara ce examineaza proiectul de lege al exploatarii.

Rosia Montana: Lant uman in jurul Parlamentului - protestul in imagini (Galerie foto & video)

Pe de alta parte, cateva mii de oameni au iesit in strada, sambata, in semn de protest fata de exploatarea cu cianuri de la Rosia Montana. De aceasta data, ei s-au adunat in Piata Constitutiei din Capitala, pentru a forma un lant uman in jurul Palatului Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#proteste Rosia Montana, #proteste Rosia Montana Piata Universitatii, #proteste Rosia Montana Alba, #mineri protest Rosia Montana , #proteste