Proteste si in tara fata de guvernarea PSD-ALDE. La Timisoara a fost si Mihai Sora: Impreuna suntem o forta!

Sambata, 30 Martie 2019, ora 21:31
3916 citiri
Proteste si in tara fata de guvernarea PSD-ALDE. La Timisoara a fost si Mihai Sora: Impreuna suntem o forta!
Foto: Arhiva Facebook/Mihai Sora

Cateva zeci de persoane s-au adunat la Cluj, Timisoara si Iasi pentru a protesta fata de guvernare si fata de masurile pe care le adopta, in special cele din domeniul justitiei. La Timisoara, unde oamenii au format un lant uman, s-a aflat si filosoful Mihai Sora.

Aproximativ 50 de persoane au participat, sambata seara, in Piata Victoriei din Timisoara la un protest fata de guvernul PSD. Oamenii au scandat mesaje precum "Ati reusit, ne-ati unit" sau "In democratie, hotii stau la puscarie", iar la un moment dat au format un lant uman pe platoul din fata Operei.

"In spiritul Timisoarei, vom construi simbolic legatura intre vechea traditie de dezvoltare a acestui oras si viitorul pe care ni-l dorim", au informat organizatorii protestului din centrul Timisoarei.

Filosoful Mihai Sora (102 ani) s-a aflat si el in centrul Timisoarei pentru a participa la protest, afirmand ca "o justitie care nu e independenta nu e justitie".

"O justitie care nu e independenta nu e justitie. Justitia trebuie sa fie deasupra celor pe care-i judeca, intangibila, pentru ca sa se poata pastra ca justitie, altfel e o fantoma. De justitia cu majuscule lor le e frica, ar vrea o justitie mititica de tot, care sa le fie la indemana si sa stea in pozitia de drepti la ordinele lor.

In fond, ei nu sunt inconstienti, stiu foarte bine ce fac si ce au facut si stiu de ce le e frica. Aceasta putere de a rezista exista in fiecare dintre noi daca suntem impreuna. Impreuna e un cuvant fundamental, e un cuvant care face ca oamenii sa fie solidari, sa aiba o singura tinta cu totii, sa nu mearga in directii diferite, e singurul fel in care pot sa-si rapuna dusmanul.

Dusmanul e viclean, nu sta drept in fata cu pieptul sus, se strecoara, ia aparente umile pana cand pune mana pe tine si odata ce te-a inhatat, lucrurile sunt terminate", a spus Mihai Sora.

De asemenea, filosoful i-a incurajat pe oameni sa participe la referendumul pe justitie, declarand ca "este important sa spuna 'asta este vointa noastra'. Daca nu ies la vot, degeaba ies ei si dusmanesc ei fiecare in parte masa aceea de sus care-i tiranizeaza. Daca nu ies in strada cu totii, impreuna, ca sa reprezinte o forta, risipiti fiecare in camaruta lui nu reprezinta o forta".

Inainte de a pleca, Mihai Sora a scandat de cateva ori, alaturi de protestatari, mesajul "Uniti, salvam toata Romania".

La Cluj-Napoca, peste 50 de persoane au protestat fata de intentia Guvernului de a emite OUG cu privire la completele de 5 judecatori si si-au manifestat sustinerea fata de fosta sefa a DNA scandand "Kovesi nu uita, Clujul e de partea ta".

Participantii la protest s-au adunat, sambata, in Piata Unirii din Cluj-Napoca unde au scandat "PSD, ciuma rosie", "Kovesi nu uita, Clujul e de partea ta", "Pui de hoti si de mafioti", "In democratie hotii stau la puscarie", "Jos Dragnea jos, esti un ticalos", "Jos Guvernul" si "Anticipate".

"In urma cu doi ani si trei luni, actuala coalitie formata din PSD-ALDE a ajuns la guvernare, iar prioritatea ei a devenit modificarea legilor justitiei, astfel incat politicienii corupti si cu dosare penale, cum este Liviu Dragnea, sa scape de puscarie. Nicio clipa nu i-a interesat dezvoltarea Romaniei, prosperitatea romanilor sau imbunatatirea sistemului de sanatate sau de educatie, un mediu economic predictibil.

Acum Guvernul vrea sa emita o noua OUG cu privire la completele de 5 judecatori, sa fie siguri ca scapa Dragnea, ceea ce este inadmisibil. Au incercat sa blocheze prin orice mijloace accederea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef european, iar noi vrem sa ii transmite acesteia ca o sustinem si o incurajam sa continue", a spus unul dintre protestatari.

Participantii la protest au mers si intr-un mars pana la Prefectura Cluj.

La Iasi, cele cateva persoane care au iesit sa protesteze au scandat "Ne-am saturat, cat ne-ati furat", "Dragnea la inchisoare, nu la guvernare", "Nu mor procurorii, cand vor infractorii" sau "Europa ajutor, scapa-ne de infractori".

De asemenea, ei au afisat mesaje precum "Vrem autostrazi, nu drumuri cu gropi", "Sustinem LCK", "Vrem o Romanie europeana" si "Cerem o justitie independenta".

Vezi si cum s-a desfasurat protestul de la Bucuresti din Piata Universitatii

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#protest Timisoara Mihai Sora Justitie, #protest Iasi justitie, #Protest Cluj justitie , #proteste