Protestele din Capitala si dezastrul care a ramas in urma (Galerie foto)

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 16:09
2142 citiri
Protestele din Capitala si dezastrul care a ramas in urma (Galerie foto)
Foto: comunicat

Garduri de delimitare rupte, balustrade puse la pamant, unitati bancare si bancomate incendiate, stalpi de iluminat, semafoare, semne de circulatie, statii RATB si banci publice vandalizate.

Asa arata centrul Capitalei dupa trei zile de proteste si violente, potrivit raportului intocmit de Comisia de Control din cadrul Primariei Generale, citat de Sorin Oprescu in conferinta de presa de luni, in care a anuntat bilantul pagubelor de la manifestatiile care au avut loc in Bucuresti.

Oprescu prezinta bilantul dezastrului: statii RATB, banci, garduri, indicatoare distruse

Au fost rupte garduri de delimitare pe o lungime de 400 de metri, intre Universitate si pe tot Bulevardul Bratianu si au fost distruse gardurile si balustradele din alte zone ale centrului, se arata si intr-un comunicat al Primariein Sectorului 4 remis, luni, Ziare.com.

Au fost vandalizate, incendiate sau distruse trei unitati bancare si trei bancomate, 15 stalpi de iluminat si sase semafoare, sapte semne de circulatie si opt statii RATB, a anuntat, luni dimineata, primarul general Sorin Oprescu.

Din rapoartele prezentate de directiile din Primaria Generala a Capitalei mai reiese ca, in urma violentelor de duminica seara din Bucuresti, cinci chioscuri de ziare au fost incendiate.

Mai mult, pe opt strazi din centru s-a constatat lipsa unor bucati din pavaj, care a fost dislocat. Cativa metri de pavaj lipsa s-au constatat si in fata Teatrului National Bucuresti (TNB), care a fost vandalizat. S-a mai constatat distrugerea a zeci de banci stradale si cosuri de gunoi, precum si a unor cabine telefonice.

Manifestatiile de duminica seara s-au lasat cu pagube si pentru o serie de spatii comerciale si localuri din centru, care au fost distruse.

Nu in ultimul rand, 59 de persoane au fost ranite in timpul violentelor, a adaugat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Oprescu: Nu pot sa nu dau autorizatie de miting daca se cere

Dupa trei zile de proteste, Piata Universitatii din Capitala incepe sa fie luata cu asalt din nou de catre manifestanti. Pana acum si-au anuntat participarea la actiunile de luni membri ai galeriilor de fotbal, studenti si reprezentanti ai sindicatelor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest Piata Universitatii, #trei zile proteste Bucuresti, #miting Raed Arafat Legea Sanatatii , #proteste