Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Protestele din penitenciare continua: Birchall a facut o comisie de dialog

Luni, 20 Mai 2019, ora 17:17
2352 citiri
Protestele din penitenciare continua: Birchall a facut o comisie de dialog
Foto: Facebook / Ministerul Justitiei

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a dispus, "inca din prima zi de mandat", formarea unei comisii de dialog in urma protestelor organizate de angajatii din sistemul penitenciar, a anuntat, luni, Ministerul Justitiei (MJ).

Aproximativ 100 de persoane, angajati ai Penitenciarului Gherla, au protestat luni. Ei cer, printre altele, "adoptarea statutului politistului de penitenciare", "publicarea de urgenta a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019 - 2021", "interzicerea muncii fortate in sistemul penitenciar, unde detinutii sunt platiti, spre deosebire de personal".

Protestatarii sunt decisi sa organizeze, in luna iunie, un miting in Piata Victoriei.

"Referitor la protestele organizate, luni, 20 mai, de angajati din sistemul penitenciar, membri ai Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare, Ministerul Justitiei precizeaza ca, inca din prima zi de mandat, ca interimar, viceprim-ministrul Ana Birchall a luat cunostinta de revendicarile sindicatelor din penitenciare si a dispus formarea unei comisii de dialog, condusa de secretarul de stat in Ministerul Justitiei Ion Popa", se precizeaza intr-un comunicat al MJ.

Vezi cine e Ion Popa: Noul secretar de stat adus de Ana Birchall are opinii halucinante- "MCV-ul e un esec! Femeia magistrat e o vulnerabilitate pentru Justitie".

Potrivit sursei citate, discutiile purtate de secretarul de stat Ion Popa cu reprezentantii sindicatelor din penitenciare, in perioada 10 - 14 mai, s-au finalizat prin agrearea de catre toate partile a intocmirii unei informari care sa cuprinda situatia reala din sistem, precum si solutiile pentru aspectele semnalate.

"Conducerea Ministerului Justitiei isi manifesta totala disponibilitate la un dialog real, deschis si constructiv cu scopul identificarii unor solutii optime la problemele invocate, in cadrul unui calendar care sa poata oferi realist posibilitatea rezolvarii acestora si evitarea pe viitor a situatiilor tensionate existente in acest moment in sistemul ANP", mentioneaza MJ.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#protest penitenciare comisie Ministerul Justitiei , #proteste