Protestele fata de gratiere continua: Se anunta noi manifestatii, azi, in tara si una masiva, duminica, la Bucuresti

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 11:17
9945 citiri
Protestele fata de gratiere continua: Se anunta noi manifestatii, azi, in tara si una masiva, duminica, la Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Mii de oameni au iesit in strada in mai multe orase ale tarii, miercuri seara, dupa publicarea ordonantelor pentru gratiere si modificarea Codului Penal, iar protestele nu se opresc, ci vor continua zilele acestea si vor culmina cu un mitig masiv, duminica, in Capitala.

Astfel, joi seara se anunta proteste in cateva orase, insa nu si in Bucuresti, unde marele miting este programat pentru finalul acestei saptamani.

La Arad, oamenii se vor strange pe platoul din fata Primariei "pentru a ne alatura celorlalte orase carora inca le mai pasa de ramasitele democratiei romanesti", se precizeaza pe pagina de Facebook a evenimentului.

"Ne adunam pentru a planifica urmatorii pasi, pentru a arata Guvernului acesta nerusinat ca nu ne pot minti asa cum cred ei si ca nu ne vom intoarce la haosul si furtul din bani publici de acum 10 ani", mai subliniaza organizatorii.

La Brasov, manifestatiile vor avea loc in fata Prefecturii acestui oras, incepand cu ora 19:00, potrivit anuntului de pe reteaua sociala.

Oamenii vor iesi in strada si la Timisoara, in Piata Operei, de la ora 18:00.

"Legalizarea infractiunilor si feudalizarea Romaniei nu a facut parte din programul de guvernare al partidelor in timpul campaniei electorale! Nu ne-a spus nimeni inainte de alegeri ca urmeaza sa fim slugile unor condamnati!", scriu organizatorii pe Facebook.

Si la Iasi continua protestele. "Ne strangem joi, 19 ianuarie, in Piata Unirii incepand cu ora 18:00. Daca suntem putini, va rog, nu plecati. Oricat de putini, suntem importanti! Ne vom aduna in fiecare zi pana cand vedem rezultate!", se precizeaza pe Facebook.

Un miting mai amplu va avea loc in Bucuresti la final de saptamana, cand demonstrantii vor marsalui pana in fata Guvernului.

"Duminica ne strangem la Universitate incepand cu ora 18:00. Pornim in mars la ora 19:30", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului, NU Legii Gratierii Si Amnistiei!

Ordonantele care ii nemultumesc pe romani

Amintim ca Ministrul Justitiei a anuntat miercuri ca a elaborat o ordonanta de urgenta care scoate mii de detinuti din puscarie si o ordonanta care modifica si completeaza Codurile Penale.

Cele doua ordonante au fost promovate fara consultare publica si fara acordul institutiilor judiciare. Presedintele Inaltei Curti a dezvaluit ca a primit proiectul miercuri, pe email, iar procurorul general a spus ca ordonanta de modificare a Codurilor Penale este "un proiect penibil".

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a sustinut ca miile de oameni care au venit miercuri seara la Guvern in semn de protest fata de ordonantele pe Justitie sunt dezinformati si nu isi dau seama in ce conditii inumane stau acum detinutii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#proteste gratiere, #proteste ordonante, #protest Bucuresti gratiere , #proteste