Protestul fularelor, in fata casei lui Adrian Nastase

Joi, 21 Iunie 2012, ora 21:23
10543 citiri
Protestul fularelor, in fata casei lui Adrian Nastase

Cateva zeci de persoane au protestat, joi seara, in fata casei lui Adrian Nastase din strada Zambaccian, purtand fulare la gat.

Tinerii au incercat sa atraga astfel atentia asupra faptului ca tentativa lui Adrian Nastase de sinucidere ar fi fost o inscenare, informeaza Realitatea Tv.

Participantii la protest au sustinut ca presa a incercat sa-l victimizeze pe Adrian Nastase si ca, in realitate, a fost vorba de un simulacru de sinucidere, in niciun caz de un incident care ar fi putut sa-i puna viata in pericol fostului premier.

Adrian Nastase s-a impuscat in gat: A fost dus cu Ambulanta la spital

Potrivit Romania TV, tinerii au purtat la gat fulare si s-au manjit cu rosu pe fata, facand trimitere la faptul ca Nastase purta un fular la gat cand a fost luat cu ambulanta dupa ce s-a impuscat.

Dupa ce s-au plimbat pe strada Muzeul Zambaccian, participantii la protest s-au indreptat in mars catre Spitalul Floreasca, unde este internat Adrian Nastase.

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare - decizie DEFINITIVA

Printre protestatari s-a numarat si Mihail Neamtu, liderul Miscarii Noua Republica. El a explicat, pentru NewsIn, ca nu se afla acolo in semn de protest, ci ca sa-si intalneasca niste prieteni cu care sa discute despre justitie.

"Am trecut pe acolo. Eu am fost sunat de un prieten si am vrut sa-i intalnesc. Am vorbit despre justitia din Romania, despre corectitudine", a declarat Neamtu.

Intrebat daca a fost acolo in semn de protest, la fel cum au fost ceilalti manifestanti, Neamtu a precizat ca a fost doar "o plimbare". "A fost o plimbare, nu un protest", a spus el.

Fiind vorba de un protest spontan, neautorizat, jandarmii au sosit la fata locului si i-a legitimat pe manifestanti.

Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri seara, dupa ce politistii au venit sa-l ridice, pentru a-si executa pedeapsa de doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii".

Fostul premier a cerut permisiunea politistilor sa isi ia niste carti din biroul sau si s-a impuscat in gat. Nastase a fost operat joi dimineata, la Spitalul Floreasca, unde va mai ramane internat 14 zile, medicii precizand ca exista riscul declansarii unui infarct.

Intorsatura evenimentelor a facut ca avocatii pesedistului sa isi regandeasca strategia. Aparatorii fostului premier au anuntat ca vor propune amanarea executarii pedepsei cu trei luni, avand in vedere starea de sanatate a lui Nastase.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#protest strada Muzeul Zambaccian, #tineri fulare la gat, #protest casa Adrian Nastase , #proteste