Protestul sindicalistilor CNSLR Fratia nu a fost aprobat de Primaria Capitalei

Luni, 30 Iunie 2008, ora 17:58
1602 citiri
Protestul sindicalistilor CNSLR Fratia nu a fost aprobat de Primaria Capitalei

Sindicalistii CNSLR Fratia vor protesta in Bucuresti incepand de miercuri, fiindca Primaria Generala a Capitalei a refuzat sa acorde aprobare pentru organizarea acestui eveniment pentru ziua de 1 iulie.

"Reprezentantii primariei si-au motivat refuzul prin faptul ca nu s-ar respecta termenii legali in care ar trebui aprobata o cerere de organizare a unui protest, avand in vedere data inregistrarii acesteia. Tin sa precizez ca noi am depus cererea la Primaria Capitalei inca de vineri", a declarat luni secretarul general al confederatiei sindicale, Sorin Stan, informeaza NewsIn.

Liderul sindical a anuntat ca miercuri vor avea loc pichetari in fata Ministerului Muncii si in fata Ministerului Economiei si Finantelor, la care vor participa cate 100 de sindicalisti afiliati la CNSLR Fratia.

Aproape 2.000 de sindicalisti din industria usoara vor picheta sediile prefecturilor pentru a cere cresterea salariului minim la 540 de lei, a declarat luni liderul Federatiei PELCONTEX, Eugenia Diaconescu.

Liderul sindical se asteapta la o prezenta masiva de protestatari in judetele Iasi, Maramures si Mehedinti, unde organizatia concentreaza cel mai mare numar de angajati din industria usoara.

Eugenia Diaconescu a adaugat ca peste 5.000 de persoane din industria textila sunt pregatite sa vina la Bucuresti pentru a protesta in cazul in care Guvernul nu va accepta cresterea salariului minim la 540 de lei, incepand cu luna iulie.

Sute de sindicalisti ai Federatiei "Spiru Haret" se vor alatura protestelor sindicalistilor de la CNSLR Fratia si vor picheta, incepand de marti, sediile prefecturilor.

Presedintele executiv al Federatiei Sindicatelor din Invatamant, Marius Nistor, a declarat luni ca profesorii nu vor renunta la proteste pana cand Guvernul nu-si va respecta protocolul semnat in iarna cu sindicatele si cer Parlamentului sesiune extraordinara pentru a adopta majorarea salariilor in invatamant cu 54%.

La randul lor, sindicalistii din industria lemnului au anuntat ca, incepand de marti, vor demara protestele in intrega tara si ameninta ca vor da in judecata Executivul pentru nerespectarea intelegirilor semnate cu sindicatele.

"Daca nu se vor respecta prevederile Hotararii Guvernului nr. 1507/2007 si nu va creste salariul minim la 540 de lei incepand cu 1 iulie, vom avea mari neplaceri cu patronatele cu care am semnat deja un protocol de crestere a salariului minim de la 600 la la 650 de lei.

Problema este ca acest acord a fost semnat in conditiile in care salariul minim pe economie ar fi crescut la 540 de lei. Nu ne ramane decat sa dam in judecata Guvernul in cazul in care actuala putere nu-si respecta angajamentul semnat cu noi", a precizat presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Lemnului (FSLIL), Vasile Badica.

Acesta a adaugat ca peste 1.200 de sindicalisti din industria lemnului vor protesta in Capitala in cazul in care Executivul nu va accepta majorarea salariului minim la 540 de lei.

Negocierile dintre sindicate si Guvern pe marginea majorarii salariului minim s-au incheiat, la mijlocul saptamanii trecute, dupa ce reprezentantii Executivului au decis ca salariul minim sa ramana, cel putin pana la sfarsitul acestui an, la nivelul de 500 de lei, a declarat Ministrul Muncii, Paul Pacuraru.

"Exista riscul de escaladare a inflatiei, ca urmare a cresterii salariale nesustinute de productivitatea muncii", a motivat Pacuraru decizia Guvernului de a ingheta salariul minim.

"Este problema confederatiilor sindicale si a patronatelor aceasta crestere salariala, iar Guvernul nu este factor de negociere in aceste discutii, ci doar mediator", a adaugat ministrul Muncii.

La randul sau, ministrul de Finante, Varujan Vosganian, a declarat ca singurii bani alocati la rectificarea bugetara din 1 iulie vor fi pentru programe de investitii, nu pentru cresteri salariale.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
Lider PNL despre Gabriela Firea: ”Probabil nu va fi la fel de exuberantă, dar o piesă extrem de importantă”
Lider PNL despre Gabriela Firea: ”Probabil nu va fi la fel de exuberantă, dar o piesă extrem de importantă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri, 24 martie, că este ferm convins că Gabriel Firea va fi o piesă extrem de importantă în angrenajul politic şi electoral al...
#Primaria Capitalei, #proteste, #CNSLR Fratia, #neaprobare , #proteste