Publisind: Stimulentele oferite de Ministerul de Finante sunt aceleasi

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 13:16
1237 citiri
Publisind: Stimulentele oferite de Ministerul de Finante sunt aceleasi

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Publica au venit, sambata dimineata, la Ministerul de Finante, pentru a discuta cu conducerea institutiei despre stimulente.

Emilian Marian, presedintele executiv al Publisind, a declarat ca i-au fost prezentate documente privind schema de acordare a stimulentelor financiare si a opinat ca sumele prezentate "nu difera foarte mult de situatia care era inainte de reducerea stimulenelor", cu mentiunea ca acestea vor fi acordate in functie de performante, in special in functie de realizarea planului de incasari a taxelor si impozitelor.

Acesta a precizat ca membrii sindicatului Publisind vor fi consultati inainte sa se ia o decizie cu privire la participarea la proteste la Ministerul de Finante si ca nu se va semna niciun document cu conducerea inainte sa fie consultati membrii de sindicat.

Federatia Sindicatelor din Administratia Publica Publisind a anuntat joi, intr-un comunicat, ca sustine revendicarile membrilor afiliati laSindicatul Liber Finante Constanta (SLFC) care se incadreaza in contextul protestelor initiate spontan in sectorul finante publice pe data de 13 octombrie 2010.

Publisind adauga ca va respecta calendarul de proteste convenit de confederatiile sindicale, participand cu un numar insemnat de membri la pichetarile care urmeaza precum si lamitingul stabilit pentru finalul lunii in curs.

Sindicalistii avertizeaza ca situatia angajatilor de la Finante a devenit dramatica, in conditiile in care primele de vacanta si alte bonusuri au fost taiate, iar aproape 45.000 de functionari care lucreaza in asistenta sociala si protectia copilului au venituri lunare de 400 de lei.

"Colegii din administratia locala se confrunta si ei cu mari dificultati, iar cazurile de sinucideri incep sa concureze ca numar demisiile. Oamenii sunt in pragul disperarii, gradul urias de indatorare la banci al bugetarilor (sistem pana nu de mult apreciat ca sigur din punct de vedere al creditarii) vulnerabilizand personalul sau impingandu-l spre gesturi extreme sau actiuni de grup spontane care pot degenera", se arata in comunicatul Publisind.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Minister Finante , #proteste