Revolutia generatiei noastre: 80.000 de oameni au indurat frigul si ninsoarea ca sa spuna Va vedem! (Galerie foto & Video)

Sambata, 20 Ianuarie 2018, ora 22:15
171006 citiri
Revolutia generatiei noastre: 80.000 de oameni au indurat frigul si ninsoarea ca sa spuna Va vedem! (Galerie foto & Video)
Foto: Ziare.com

Romanii au iesit din nou in strada, sambata, la cel mai mare protest antiguvernamental de dupa abrogarea OUG 13.

Aproape 60.000 de persoane au protestat in Bucuresti, iar alte 20.000 in multe orase din provincie si in zeci de tari unde se afla romani. Proteste ample au fost in Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

La Bucuresti a nins cateva ore, dar protestatarii nu s-au descurajat, adunandu-se intr-un numar foarte mare in centrul Capitalei. La Piata Universitatii au fost imbranceli cu jandarmii, care au incercat sa intarzie ocuparea Bulevardului Magheru. Traficul a fost blocat intre Piata Victoriei si Palatul Parlamentului.

Legile Justitiei, modificarile din domeniul fiscal, precum si "situatia generala grava din toate celelalte domenii (sanatate, educatie, economie, infrastructura, cultura, ecologie) " sunt motivele care i-au facut pe oameni sa iasa in strada, se arata pe pagina de Facebook "Toate drumurile duc la Bucuresti. Revolutia generatiei noastre".

Iata si ce personalitati si-au anuntat prezenta la protest

Ziare.com v-a tinut la curent, pe tot cuprinsul zilei, cu desfasurarea protestelor din Bucuresti, din tara si diaspora, in format LIVE:

22:12 - Incheiem relatarea evenimentelor de astazi, dupa 12 ore, prezentandu-va trei dintre cele mai frumoase si emotionante imagini de astazi:

22:00 - In continuare mai sunt cateva sute de persoane in Piata Constitutiei.

21:50 - Iata cum a acoperit Euronews protestele de astazi de la Bucuresti:

21:45 - Inca mai sunt cateva mii de protestatari in Piata Constitutiei, insa cei mai multi au plecat spre casa, aglomeratia la metrou fiind foarte mare. Pe drum spre casa, manifestantii scandeaza in continuare.

21:30 - A aparut o inregistrare video in care se poate vedea un jandarm care loveste cu pumnul protestatari, inclusiv unul cu parul carunt:

21:15 - Iata cum au decurs protestele in Constanta:

21:00 - La aceasta ora, se inregistreaza numarul maxim de protestatari in Bucuresti si in tara. Peste 80.000 de oameni au iesit pe strazi in toata tara, pentru a protesta fata de intentiile de a modifica Legile Justitiei. S-au aprins din nou lanternele telefoanelor mobile si se huiduie.

Foto: Digi 24 TV

Potrivit corespondentului Ziare.com, la statia de metrou Izvor este aglomeratie, iar in zona sunt multi jandarmi.

20:55 - Protestatarii din Cluj-Napoca si Timisoara au blocat strazile centrale, numarul oamenilor care protesteaza depasind 5.000 in fiecare dintre cele doua orase. Astfel, in cele mai mari trei orase din Romania, dupa Bucuresti, numarul total al protestatarilor iesiti pe strazi este cuprins intre 15 si 20 de mii.

20:52 - In Bucuresti, numarul protestatarilor este estimat acum la circa 60.000. Aproape 20.000 de oameni au iesit pe strazi in alte orase ale tarii.

20:45 - Cateva mii de manifestanti au iesit in strada la Iasi, numarul acestora apropiindu-se de 5.000.

20:42 - Iata multimea de protestatari in fata Palatului Parlamentului:

20:38 - Potrivit corespondentilor Ziare.com de la fata locului, in Piata Constitutiei se flutura steagul UE, al SUA si al Germaniei.

Foto: Ziare.com

20:26 "Romania nu mai tolereaza derapajele, nesimtirea si aroganta guvernantilor. Haideti si voi in strada!", este mesajul consilierului local sector 1 Clotilde Armand, postat pe contul sau de Facebook.

20:23 - Ajunsi la Parlament, protestatarii huiduie si fluiera. Se striga "Hotii, hotii!", transmite corespondentul Ziare.com.

20:22 - Potrivit PNL Arad, in acest oras au iesit circa 500 de manifestanti, iar in fiecare dintre orasele Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu si Iasi, numarul protestatarilor este de cateva mii. Iata cum se desfasoara protestul la Sibiu:

20:15 - La Piata Universitatii au fost si scutieri, potrivit corespondentului Ziare.com. In Bucuresti se afla peste 50.000 de manifestanti pe strazi.

20:12 - "Va vedem", "Justitie, nu coruptie", "Inca #rezist pasnic", "Charles de Wales rege al Romaniei", "Russia, good bye!", "PSD da imunitate pedofililor, violatorilor, teroristilor, coruptilor", "TelDrum cartel mafiot" sunt cateva dintre mesajele de pe pancartele protestatarilor din Bucuresti, transmite corespondentul Ziare.com.

20:10 - Corespondentul Ziare.com la fata locului transmite ca pe magazinul Cocor sunt mai multe steaguri ale Romaniei in locul reclamelor:

20:02 - Protestatarii au plecat in mars de jumatate de ora, insa coloana se intinde in continuare pana la Universitate, unde inca se afla "coada" coloanei. Se estimeaza ca numarul celor iesiti in strada in Capitala se apropie de 50.000.

Potrivit corespondentului Ziare.com la fata locului, la Piata Unirii sunt jandarmi calare, iar acestia au camere video pe casca:

20:00 - Proteste s-au desfasurat in numeroase orase din Europa. Iata imagini din Viena:

Foto: Andrei Big

Foto: Andrei Big

Foto: Andrei Big

Foto: Andrei Big

Asa arata protestele romanilor la Paris:

Foto: Gianina Fiordean

Si asa au protestat conationalii nostri la Oslo, in capitala Norvegiei:

19:59 - Iata cum au loc protestele la Cluj-Napoca:

19:47 - Televiziunile de stiri estimeaza numarul manifestantilor din Capitala la peste 40 de mii.

19:45 - Corespondentii Ziare.com de la fata locului trimit imagini cu marsul spre Parlament:

19:39 - Potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei, circulatia rutiera este restrictionata pe arterele din zona Universitate, pana la Piata Romana, respectiv pana la Piata Victoriei si intre Universitate si Piata Rosetti, si intre Universitate si strada Coltei.

19:35 - Pe cladirea Universitatii se proiecteaza lasere, transmite corespondentul Ziare.com la fata locului. Coloana de manifestanti a ajuns la Piata Unirii.

19:31 - Pe bulevardul dintre pietile Universitatii si Unirii se afla numeroase masini si dube ale Jandarmeriei, precum si jandarmi calare.

19:29 - Se va pleca in mars catre Palatul Parlamentului. In Bucuresti sunt circa 30 de mii de oameni, iar in alte orase ale tarii inca 15 mii, potrivit Digi 24.

19:28 - "Dna Olguta, intrebare: Pentru banii luati de la protest se plateste CASS?", este unul dintre mesajele protestatarilor din Bucuresti, cu referire la noul formular 600.

19:23 - Noi estimari ale numarului de protestatari: Circa 25.000 de oameni sunt in zona Pietei Universitatii, alte mii de manifestanti in centrul Bucurestiului. La Cluj-Napoca sunt intre 4 si 5 mii de oameni pe strada, iar la Timisoara intre 3 si 4 mii.

Alte mii de persoane au iesit la proteste in multe alte orase ale tarii. La Iasi sunt aproape 1.000 de oameni, la fel si la Brasov si la Sibiu.

19:20 - Pe langa pistolul de jucarie si surubelnita, asupra unui protestatar au fost gasite o bata si un lant.

19:10 - Jandarmii dau jos oamenii de pe treptele Teatrului National. In Piata si in jurul acesteia se afla peste 3.000 de oameni ai legii, precum si numeroase dube cu gratii. In Piata Universitatii se estimeaza ca sunt circa 20.000 de manifestanti.

Foto: Ziare.com

19:08 - La Cluj-Napoca sunt circa 2.000 de protestatari, la Galati sunt 400 de protestatari care au rupt cordonul de jandarmi, iar la Suceava 250.

19:04 - La Piata Universitatii se afla 8 politisti calare care blocheaza accesul protestatarilor catre Piata Romana, potrivit corespondentului Ziare.com. Multimea se intinde de la Intercontinental pana dupa rondul de la Universitate.

Foto: Ziare.com

19:02 - Iata imagini din mijlocul protestatarilor din Galati:

19:01 - Proteste au loc si la Londra:

19:00 - Asupra unui protestatar s-au gasit o surubelnita si un pistol, care s-a dovedit a fi de jucarie. Barbatul a fost dus la Sectia 4 Politie pentru verificari, informeaza News.ro.

18:56 - La Piata Universitatii au fost aruncate petarde, informeaza corespondentul Ziare.com la fata locului. Imediat, insa, protestatarii s-au distantat de cei care au aruncat petarde si au scandat "Nu asa!".

18:53 - Protestatarii au iesit in strada si la Baia Mare:

18:51 - Piata Universitatii a fost ocupata in intregime, aici fiind circa 15.000 de protestatari:

18:46 - Aproape 1.000 de manifestanti sunt in strada si la Timisoara. Aici, mai multi protestatari au realizat o caracatita rosie uriasa, la centru fiind chipul lui Dragnea, iar pe tentacule imagini ale altor politicieni ai Puterii - ministrul de Interne Carmen Dan sau Codrin Stefanescu, printre altii.

18:43 - Potrivit estimarilor televiziunilor de stiri, in Piata Universitatii se afla 10.000 de manifestanti.

18:41 - In Piata Universitatii se afla, printre altii, scriitorii Mircea Cartarescu si Gabriel Liiceanu, dar si europarlamentarul PMP Siegfried Muresan si fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu.

18:40 - Numerosi protestatari au iesit in strada, pe ninsoare, si la Brasov:

18:34 - La Iasi sunt aproximativ 300 de protestatari.

18:29 - Sunt circa 5.000 de manifestanti la Piata Universitatii.

18:27 - Oamenii au rupt gardurile si au intrat pe Bulevardul Magheru. Asa arata aglomeratia de la metrou:

Foto: Facebook/Bianca Morus

18:25 - La Universitate sunt incidente, manifestantii incercand sa rupa gardurile care delimiteaza trotuarul si strada.

18:22 - Si la Cluj-Napoca au loc proteste:

18:21 - Pe retelele sociale se anunta ca singura iesire de la Universitate care nu este blocata este cea de la Batistei. In piata sunt circa 3.000 de protestatari.

18:18 - Se scandeaza "libertate!", iar oamenii din pasaj sunt foarte nervosi si huiduie.

18:14 - Sunt sute de oameni blocati in pasajul de la Piata Universitatii, relateaza Digi24. Oamenii sunt impiedicati astfel sa intre pe partea carosabila si sa intrerupa circulatia.

18:12 - Au fost imbranceli la Universitate, intre manifestanti si jandarmi. O gura de metrou este blocata de oamenii legii, iar protestatarii nu sunt lasati sa iasa, relateaza televiziunile de stiri.

18:11 - Potrivit Antenei 3, la perchezitii au fost gasite un pistol si o surubelnita, in rucascul unui protestatar.

18:08 - La metrou este aglomeratie, iar oamenii striga "PSD, ciuma rosie!". Aproape 2.000 de oameni sunt deja la Piata Universitatii.

18:05 - Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Marius Dobre, a spus ca pe protestatari ii caracterizeaza violenta.

"Imi aduc aminte de violentele provocate de acesti oameni. Ii caracterizeaza. Nu am inteles impotriva a ce protesteaza. Impotriva dreptului Parlamentului de a legifera? Impotriva Guvernului? Impotriva masurilor fiscale? Impotriva PSD? Daca protesteaza impotriva PSD, inseamna ca este o manifestare politica, nu mai este spontana, si trebuie sa respecte anumite reguli. Sper ca aceste reguli vor fi respectate", a spus Dobre, la Antena 3.

18:00 - Jandarmii perchezitioneaza un grup de protestatari venit de la Gara de Nord. Potrivit Digi 24, a fost creat un filtru unde se perchezitioneaza oameni, la intamplare, in apropiere de Piata Universitatii.

17:54 - Iata imagini in direct din Piata Universitatii:

17:49 - Potrivit televiziunilor de stiri, circa 1.000 de protestatari se afla la Piata Universitatii.

17:42 - Zeci de protestatari romani s-au adunat in mai multe orase din Europa, printre care Milano, Paris si Amsterdam:

Protestul din Amsterdam - Foto: Ioana Dragne

17:15 - Mai sunt 45 de minute pana la inceputul protestului din inima Capitalei, la Km.0, acolo unde jandarmii au inceput deja sa monteze garduri.

17:03 - Printre cei care vor merge in Piata Universitatii se numara si deputatul USR Matei Adrian Dobrovie, care a postat un mesaj pe contul sau de Facebook:

16:56 - Mesaje de sustinere a protestatarilor #Rezist au fost transmise de romani si din Sahara:

16:52 - Presedintele USR, Dan Barna, a spus ca formatiunea sa "sustine manifestarile si este alaturi de cetatenii care au decis sa manifesteze pasnic pentru acest mesaj important pentru Romania. In momentul in care omoram statul de drept, de fapt omoram viitorul nostru ca tara in UE. Nu este nici un echivoc, PSD urmareste subjugarea Justitiei".

16:46 - In Bucuresti au ajuns protestatari romani si din alte tari, precum Franta sau Suedia.

16:36 - Comunitatea "Coruptia ucide" a publicat din nou, pe Facebook, traseul de sambata seara al protestatarilor:

16:16 - Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a postat la randul sau un mesaj pe Facebook: "Va fi nevoie de noi toti, din tara si din strainatate. In strada dar nu numai in strada. Astazi dar nu numai astazi".

16:10 - Mai multi manifestanti se afla in Piata Victoriei:

16:06 - Numerosi protestatari s-au intalnit pe Autostrada Soarelui, intr-o parcare, cu totii indreptandu-se catre Bucuresti.

16:05 - In Gara de Nord s-a scandat "Romania, Romania!" si s-a cantat imnul tarii, potrivit Realitatea TV.

15:52 - Tudor Chirila a postat o imagine si un mesaj, pe contul sau de Facebook: "Asta e o poza din 12 februarie, anul trecut. Asa, motivationala:) Ma bucur ca s-a oprit ploaia ca e mai placut sa fii in strada pe ninsoare:) Sa va imbracati gros:) #20ianuarie #piatauniversitatii"

15:50 - Pe contul de Facebook al Jandarmieriei Romane sunt publicate sfaturi pentru manifestanti - cum sa fie in siguranta la proteste, in sase pasi: "Ne facem doar datoria, iar prioritatea noastra este siguranta voastra!".

15:30 - In Gara de Nord au avut loc contre intre jandarmi si cativa protestatari, care ar fi suporteri ai unor echipe de fotbal, veniti din provincie, relateaza Digi24.

15:18 - Jurnalistul Grigore Cartianu sustine, intr-o postare pe Facebook, ca jandarmi din mai multe judete au fost mobilizati si vor sosi in Capitala, in cursul serii.

"Mobilizare totala in Ministerul de Interne! Dragnea a dat ordine precum Ceausescu in '89. Carmencita e pe post de Ceauseasca. De azi-dimineata, de la ora 6.00, tot Ministerul de Interne se afla in stare de alerta.

Sefii Jandarmeriei (numiti de Dragnea) au dat ordin ca toti jandarmii sa fie tintuiti astazi in unitati. Nu se dau permisii, toate efectivele sunt gata de interventie.

Jandarmii din judetele apropiate de Bucuresti (Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi) au ordin de deplasare spre Capitala de la ora 15.00. Jandarmii din celelalte judete ale tarii nu au voie sa paraseasca garnizoana.

Toate aceste masuri au fost luate impotriva unui protest pasnic. Pregatiti-va: de la ora 18.00, Capitala se muta in Piata Universitatii!", sustine Cartianu.

15:15 - In Piata Universitatii sunt cateva zeci de protestatari.

15:10 - Continua sa soseasca protestatari la Gara de Nord, din toata tara:

15:05 - Pe pagina de Facebook "Umbrela Anticoruptie Cluj" s-a postat o propunere de traseu pentru protestul ce va avea loc sambata seara in Cluj-Napoca: "Clopot -> Eroilor -> Dorobantilor -> intoarcere pe la Profi Marasti -> BLVD 21 decembrie -> Memorandumului -> Lucian Blaga -> Napoca -> inapoi la clopot!".

15:00 - In Capitala a inceput sa ninga, dar in Piata Universitatii continua sa vina oameni.

14:45 - La Gara de Nord continua sa soseasca protestatari din toata tara:

14:30 - Iata mai multe imagini cu protestatari din tara venind catre Bucuresti, din Ramnicu Valcea sau Constanta:

14:25 - Manifestanti continua sa se indrepte catre Piata Universitatii, venind dinspre Piata Victoriei:

14:05 - Pe pagina de Facebook Coruptia ucide se atrage atentia ca "exista posibilitatea unor incercari de deturnare a coloanei de manifestanti in directia Palatului Cotroceni prin infiltrarea unor persoane care sa sugereze aceasta directie, dar si prin alte metode care sa determine modificarea traseului":

13:53 - Romani din zeci de orase ale lumii participa la protest. La Bucuresti au venit persoane si din Milano. In total, sunt 38 de orase care s-au alaturat manifestatiei antiguvernamentale.

13:47 - Scriitorul Mircea Cartarescu a anuntat ca va merge la protestul de sambata "cu sentimentul ca am ramas singuri pe baricade", indemnandu-i sa iasa in strada "pe toti carora cu adevarat le pasa".

"Voi merge la protestul de azi cu sentimentul ca am ramas singuri pe baricade. Ca politicienii opozitiei se multumesc cu statutul lor de parlamentari si n-ar vrea sa-si asume guvernarea nici daca le-ar oferi-o cineva. Ca populatia e indiferenta politic si civic, mergand cu cine e la putere si cine le da putinul din care traiesc. Ca o mica parte dintre romani inteleg ce se-ntampla: haos si faradelege pe termen scurt si planul de-a intoarce spatele Europei pe termen lung.

Voi iesi azi in strada in primul rand ca sa-mi afirm valorile la care nu voi renunta niciodata: orientarea pro-europeana, statul de drept, independenta justitiei, drepturile omului. Ii indemn sa iasa pe toti cei care cred in aceleasi valori. Pe toti carora cu adevarat le pasa", a scris pe Facebook Mircea Cartarescu.

13:42 - Manifestantii sositi de dimineata in Bucuresti au ajuns la sediul PSD, unde au protestat in tacere. Iata imaginile:

13:37 - Protestatari s-au strans si in Ramnicu Valcea:

13:30 - Circa 50 de persoane au protestat la Targu Mures, inainte de pleca spre Bucuresti, pentru a participa la manifestatia din centrul Capitalei, relateaza agentia Agerpres.

13:20 - Protestatarii veniti pe jos din Cluj au ajuns in fata sediului ALDE, in apropiere de Arcul de Triumf, unde au depus cateva coroane de flori. In cateva minute, urmeaza sa ajunga la sediul PSD.

13:00 - Manifestantii inainteaza pe Soseaua Kiseleff:

12:50 - Protestatarii plecati de la Cluj-Napoca, pe jos, au ajuns la Piata Presei Libere:

12:35 - "Ne avem doar unii pe altii. Sa rezistam. Sa ne organizam. Haideti in strada", a scris pe Facebook fostul ministru al Fondurilor Europene, deputatul USR Cristian Ghinea.

12:15 - Si din Craiova au plecat protestatari catre Bucuresti:

12:12 - Zeci de protestatari sunt pregatiti sa plece din Galati catre Capitala.

12:07 - Zeci de romani din tara au ajuns deja la Bucuresti, in Gara de Nord, pentru a protesta, transmite Digi 24.

12:00 - Liberation scrie ca "Romania isi pierde capetele", cu referire la tinerii care pleaca din tara din cauza coruptiei.

11:44 - La protest indeamna si filosoful Mihai Sora:

"Buna dimineata. Astazi, toate drumurile duc la Piata Universitatii. (...) Dragi copii, a iesit Soarele. Sus inimile!", a scris pe Facebook Mihai Sora.

11:35 - Quotidien La Liberte, publicatie de limba franceza din Elvetia, scrie de asemenea despre protestele de la Bucuresti: "In vreme ce instabilitatea politica se aprofundeaza, regimul de la Bucuresti e din ce in ce mai contestat".

11:30 - Irish Times scrie ca "Romanii se pregatesc sa protesteze fata de reforme, in timp ce instabilitatea continua", adaugand ca partidul de guvernament este acuzat de subminarea luptei impotriva coruptiei si de slabirea statului de drept.

Citeste ce scrie presa occidentala despre protestele din Romania

11:25 - Euronews transmite live, pe Facebook, de la Bucuresti:

11:20 - Siegfried Muresan a postat o poza pe Facebook, anuntand ca este in drum spre Bucuresti:

11:15 - Pentru astazi se anunta ninsori in Bucuresti, cu temperaturi apropiate de pragul inghetului.

11:14 - e-Bihoreanul scrie ca zeci de persoane din Oradea au plecat sambata dimineata, la ora 6:00, catre Bucuresti.

11:13 - Sunt romani care vin special din strainatate pentru a participa la protest. Iata-l pe acesta, de exemplu:

11:10 - Presa externa scrie despre protestele ce au loc sambata in Romania. "Romania se pregateste pentru proteste uriase din cauza 'marelui pas in spate' in ce priveste statul de drept", scrie The Guardian.

11:00 - Pe drumurile din tara, oamenii se indreapta catre Bucuresti. Iata protestatari venind din Timisoara si din Bacau:

10:45 - Printre cei care si-au anuntat prezenta la protest se numara si numerosi membri USR, printre care si deputatul Cristian Seidler.

10:35 - Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan si-a anuntat participarea la protestul de la Bucuresti, pe pagina sa de Facebook:

"Protestele de maine sunt impotriva modificarilor legilor justitiei si impotriva guvernarii PSD. Vi se pare ca aceste pericole au trecut? Nu, dimpotriva! Trebuie iesit la protest! Cand pericolele sunt mai mari, noi trebuie sa fim mai puternici!"

Sambata dimineata, a postat un nou mesaj: "Ajunge! Luati-va caciula, manusile, fularul si iesiti in Piata Universitatii!".

10:30 - Iata si mesajul actorului Marius Manole, intr-un interviu pentru Rezistenta Tv:

10:15 - Clujenii care au pornit pe jos spre Bucuresti pentru marele protest au intrat in Capitala, dupa ce vineri seara au ajuns la Otopeni.

10:00 - Oamenii au inceput deja sa se deplaseze catre Bucuresti sau sa iasa in strada in alte orase ale tarii.

Citeste si cum se pregateste jandarmeria pentru marele protest

********************

"Invita-ti prietenii sa iesim impreuna! Impreuna schimbam aceasta tara! (...) Sambata, 20 ianuarie, incurajam lumea din intreaga tara sa se alature protestelor din Bucuresti. Nu este nevoie sa iesim de multe ori in strada. Este nevoie sa iesim multi, o data. Propunem un mars Piata Universitatii - Piata Unirii - Fantani - Parlament, cu vizite la institutiile confiscate de catre majoritatea parlamentara (Avocatul Poporului, CCR, CNA) ", este unul dintre mesajele de pe pagina de pe Facebook a evenimentului principal.

Iata si alte articole ce te pot interesa:

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#mega protest Bucuresti 20 ianuarie, #proteste Bucuresti sambata, #proteste Capitala Piata Universitatii, #proteste Legile Justitiei Bucuresti, #live protest Bucuresti , #proteste