Revolutionarii continua protestul - ii cer lui Iohannis sa medieze conflictul dintre ei si Guvern

Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 10:58
3036 citiri
Revolutionarii continua protestul - ii cer lui Iohannis sa medieze conflictul dintre ei si Guvern
Foto: Arhiva/Stiri de Cluj

Revolutionarii sunt nemultumiti ca nu au primit un raspuns de la premier si spun ca vor continua protestul la sediul Guvernului si greva foamei, pana cand va fi retrasa OUG privind obligativitatea obtinerii de noi certificate, precizand ca Avocatul Poporului a confirmat ca acest lucru este posibil.

Protest la sediul PSD si la Guvern: Sute de revolutionari striga "demisia"

Dorin Popa, unul dintre reprezentantii revolutionarilor, care a intrat in greva foamei si a participat marti la discutiile cu ministrul delegat pentru Dialog Social Liviu Pop, a declarat ca actiunile de protest vor continua miercuri, atat in fata sediului Guvernului, cat si la prefecturi si la Palatul Cotroceni.

Acesta a precizat ca premierul Victor Ponta nu le-a transmis niciun mesaj privind revendicarile lor si, desi ministrul delegat Liviu Pop le-a promis o intalnire cu primul ministru inainte de a incepe sedinta de Guvern, acest lucru nu s-a confirmat.

Revolutionarii sunt nemultumiti de faptul ca primesc informatii contradictorii si considera ca Executivul incearca doar sa traga de timp.

Ministrul pentru Dialog Social, revolutionarilor: OUG nu poate fi retrasa, dar se pot face corecturi

Dorin Popa a mai spus ca revolutionarii nu mai sunt dispusi sa discute modificarea ordonantei, ci solicita retragerea actului normativ, mai ales ca Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, le-a confirmat faptul ca orice ordonanta de urgenta poate fi retrasa de catre cel care a emis-o.

Pichet si la Cotroceni - sapte revolutionari in greva foamei

Popa a mai spus ca miercuri va fi un pichet si la Palatul Cotroceni, pentru a cere presedintelui Klaus Iohannis sa medieze conflictul dintre revolutionari si Executiv.

Dorin Popa a precizat ca, de miercuri, alti doi revolutionari au intrat in greva foamei, numarul acestora crescand la sapte.

Ordonanta de urgenta privind revolutionarii contine aberatii si erori materiale, "erori impardonabile", a declarat marti ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, dupa discutiile cu reprezentantii revolutionarilor, carora le-a spus ca va solicita eliminarea acestor prevederi din actul normativ.

Liviu Pop le-a promis reprezentantilor revolutionarilor ca-i va cere premierului Victor Ponta "sa fie eliminate acele aberatii si erori materiale care, potrivit secretarului de stat Adrian Sanda, exista".

Ministrul delegat a mai spus, la finalul discutiilor, ca spera sa existe o modificare rapida a OUG, astfel incat cei indreptatiti sa fie platiti cat mai repede, mai ales ca in buget sunt prevazute sumele necesare.

"Fac apel catre cei aflati in greva foamei sa inceteze protestele. Nu cred ca in perioada in care se fac aceste reparatii ei trebuie sa isi expuna viata. Voi solicita o procedura de urgenta pentru modificarea ordonantei", a spus Liviu Pop.

Intrebat ce ar putea sa insemne aceasta procedura de urgenta, Liviu Pop a spus ca nu stie daca acest lucru va putea fi discutat in sedinta de guvern de miercuri sau de saptamana viitoare. "Voi cere premierului sa mearga pe procedura de urgenta in Parlament si sper ca la mijlocul lunii februarie sa fie adoptata legea", a spus Liviu Pop.

Acesta a adaugat ca in Parlament va sustine, alaturi de colegii sai, aceste reparatii si a dat asigurari ca orice modificare va fi facuta prin dezbatere publica.

Liviu Pop a sustinut anterior ca retragerea OUG nu poate fi operabila, insa, in Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi.

Dorin Popa a spus ca revolutionarii asteapta de la premier solutia la problema lor.

Sute de revolutionari au protestat luni, in Piata Victoriei din Bucuresti, fata de obligativitatea obtinerii de noi certificate, impusa prin OUG la sfarsitul anului trecut.

In urma acestui protest, premierul Victor Ponta a cerut Corpului de control sa verifice activitatea Secretariatului de Stat pentru Revolutionari incepand din 1990, in principal modul in care au fost acordate certificate de revolutionar, au declarat surse din Guvern.

Protestul a continuat si marti, in Piata Victoriei, unde au fost aproximativ o suta de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#protesg Guvern, #revolutionari greva foamei Guvern, #pichet Cotroceni revolutionari, #revolutionari noi certificate , #proteste