Revolutionarii protesteaza la Guvern: Singura solutie, o noua revolutie!

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 11:53
5205 citiri
Revolutionarii protesteaza la Guvern: Singura solutie, o noua revolutie!

Sute de oameni care au participat la revolutia din 1989 protesteaza in fata Guvernului, marti, fata de masurile adoptate de guvernanti de taiere a indemnizatiei de revolutionar, a pensiilor si salariilor. Acestia acuza Executivul ca actioneaza impotriva populatiei.

Manifestantii s-au adunat in fata sediului Guvernului din Piata Victoriei pentru a-si exprima dezacordul privind deciziile luate recent in detrimentul populatiei.

Mai multi revolutionari au blocat una dintre intrari si au incercat sa intre in Guvern. Potrivit RTV, revolutionarii s-au certat cu jandarmii, iar 15 dintre ei au fortat intrarea in sediul Guvernului. Pentru ca nu au reusit, unii dintre ei s-au asezat in genunchi.

"Protestam din cauza ca presedintele tarii, in frunte cu Guvernul, nu respecta Constitutia tarii pentru care a jurat pe Biblie", a declarat un timisorean pentru Ziare.com.

Oamenii au scandat diverse lozinci acuzatoare la adresa regimului actual, printre care si "Singura solutie, o noua revolutie!" sau "Targu Mures - oras martir".

"Nu se respecta legile tarii pentru care am luptat in '89. Atunci noi am tratat ranitii si am ingropat mortii pentru a-l da jos pe Ceausescu, un tiran, iar acum trebuie sa facem acelasi lucru", a spus un alt manifestant.

Oamenii sunt nemultumiti si de prestatia politica a premierului Romaniei, care a fost prezent la revolutia din '89. "Si Boc era la balcon atunci, a vazut tot ce s-a intamplat", au spus voci din multime.

Un batran de peste 70 de ani le-a adresat celorlalti cuvinte incurajatoare: "Haideti sa scandam ca atunci (la revolutie - n.r.), la Timisoara!", a strigat barbatul cu lacrimi in ochi.

"Protestam pentru salarii, pentru pensii, pentru tineri, pentru batrani. Nu am luptat degeaba pentru drepturile noastre in '89, ca acum sa ne fie luate la loc. Conducerea a taiat din pensii si salarii, noi cu ce sa mai traim?", a sustinut un alt manifestant.

Oamenii au venit din diverse orase, cum ar fi Timisoara, Targu-Mures sau Arad, dar si din regiunile inconjuratoare. Ei fac parte din asociatia "Victoria" a Luptatorilor pentru Revolutie.

Protestele au inceput marti dimineata si vor continua pe parcursul zilei.

Reprezentantii manifestantilor au reusit sa poarte negocieri cu Guvernul. "Erau persoane din Executiv care nu cunosterau adevarul, nu stiau ca exista 9.700 de luptatori nationali. Anularea indemnizatiei ar fi un lucru grav, oamenii sunt la limita existentei. Am purtat discutii cu membrii Guvernului despre posibilitatea de a gasi finantare pentru indemnizatiile revolutionarilor", a declarat Teodor Draghici, seful Sindicatului Revolutionarilor la Realitatea TV.

El a mai precizat ca exista cateva persoane care fac greva foamei, 20 de persoane in Timisoara si 60 in Bucuresti, in fata Palatului Parlamentului.

Guvernul are in proiect o lege care prevede suspendarea, incepand cu 1 ianuarie 2012, a indemnizatiilor acordate luptatorilor in revolutia din 1989.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#proteste Guvern, #proteste revolutionari, #revolutionari Guvern , #proteste