Romanii au iesit in strada sa ceara autostrazi: Nu mai suportam sa fim tratati asa de Guvern!

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 22:48
14170 citiri
Romanii au iesit in strada sa ceara autostrazi: Nu mai suportam sa fim tratati asa de Guvern!

Zeci de soferi din orase ale Moldovei au participat sambata la un mars de protest pe traseul Iasi-Targu Neamt-Targu Mures, pentru a sensibiliza autoritatile sa inceapa lucrarile la autostrada dintre Moldova si Trasilvania, actiunea fiind initiata de reprezentanti ai societatii civile.

La protest au participat motociclete, autoturisme, camioane, dar si autocare, mai multe firme de transport sustinand actiunea.

Coloana de masini s-a pus in miscare sambata dimineata, pornind din centrul municipiului Iasi, pe traseul Targu Neamt-Gheorghieni. Duminica, protestatarii vor continua drumul catre Targu Mures, iar in aceeasi zi vor reveni in Iasi.

La intrarea in judetul Suceava, manifestantii au fost intampinati de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, dar si de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, cei doi aratandu-si sustinerea pentru proiectul autostrazii dintre Moldova si Transilvania.

O alta oprire s-a facut la Targu Neamt, unde manifestantilor de la Iasi li s-au alaturat si transportatori din judetul Neamt.

"Nu mai suportam sa fim tratati in acest fel de catre guvern. A venit momentul sa facem mai mult si sa vorbim mai putin. Toate judetele din Moldova au nevoie de autostrada, altfel nu ne putem dezvolta economic", a spus un participant la protest.

Oamenii au afirmat ca daca vocea lor nu va fi auzita, atunci vor lua in calcul un mars auto pe traseul Iasi-Bucuresti.

Protestul a fost initiat de mai multi reprezentanti ai societatii civile din Iasi, care au decis sa organizeze un mars auto pe traseul viitoarei autostrazi. "Fara presiune nu vom rezolva nimic. Ne vom gandi si la alte actiuni de protest daca acest eveniment nu va avea vreun efect", a afirmat unul dintre organizatori.

Initiatorii protestului au lansat si o petitie online, documentul fiind semnat deja de cateva sute de persoane. "Centenarul Marii Uniri, din 2018, nu trebuie sa regaseasca Moldova si unele judete din Transilvania in starea de saracie si subdezvoltare in care sunt mentinute de nepasarea guvernelor de la Bucuresti, fara o cale rutiera rapida, care sa strabata Carpatii si sa le conecteze economic si social cu celelalte regiuni ale tarii si cu civilizatia si prosperitatea occidentala", au scris initiatorii evenimentului in petitia online.

Vineri, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca in cel mult doua saptamani la Iasi va veni ministrul Transporturilor, care va anunta lansarea proiectului autostrazii Iasi-Targu Mures.

Maricel Popa, totodata lider al PSD Iasi, a recunoscut ca au existat unele blocaje pentru inceperea proiectului, dar ca in perioada urmatoare vor fi organizate licitatiile pentru proiectarea si executia lucrarilor.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#protest austrada Iasi Mures, #protest masini autostrada Moldova Transilvania , #proteste