Sediul Guvernului, pichetat de sindicatele din Cercetare-Proiectare

Luni, 05 Martie 2012, ora 11:01
1126 citiri

Liderii Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare din Romania (FSLCPR) vor picheta, incepand de luni, sediul Guvernului, acuzand reprezentantii autoritatilor statului de deturnare a fondurilor europene alocate cercetarii.

Actiunile de pichetare vor incepe luni, 5 martie, ora 09:30, si se vor desfasura zilnic, intre orele 09:30 - 16:30, pana luni, 12 martie 2012.

Initial, FSLCPR intentiona sa picheteze sediul Guvernului, incepand din data de 5 martie, ora 08:00, pana in 12 martie, ora 08:00, 24 de ore din 24, dar nu au primit aprobare, deoarece Legea nu permite actiuni de protest dupa ora 22:00.

Principala revendicare a sindicalistilor se refera la deturnarea de fonduri din domeniul Cercetarii, proces pentru care ii acuza, printre altii, pe fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, pe fostul premier Emil Boc, dar si pe actualii lideri ai Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica, declara, la finele lunii februarie, Radu Minea, presedintele federatiei.

Acesta a subliniat, totodata, ca sectorul Cercetarii nu a primit in acest an bani de la bugetul de stat.

"Oamenii se afla intr-o situatie foarte dificila, multi dintre ei neprimindu-si salariile de luni de zile. In ultima perioada, numarul salariatilor din Cercetare a scazut dramatic, de la peste 170.000 in intervalul 1989-1992, la numai 17.000 in prezent", preciza liderul FSLCPR.

Potrivit lui Radu Minea, comitetele de monitorizare din cadrul programelor operationale sectoriale dezvoltate la nivel european s-au transformat in structuri care apara clientelismul politic.

"Directorul general al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, doamna Carmen Rosu, mi-a cerut ca la sedinta comitetului de monitorizare desfasurat la data de 21 februarie a.c. sa semnez o declaratie de confidentialitate, referitoare la aspectele discutate in cadrul acestui comitet. Eu nu am semnat acest document, deoarece nu mi se pare normal ca fondurile structurale europene sa ajunga secret de stat", mai spunea Radu Minea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#pichet Guvern sindicate, #sindicate Cercetare Proiectare pichet, #protest Guvern sindicate , #proteste