Sindicalisti din mai multe judete au pichetat sediile PD-L

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 17:21
1159 citiri

Sindicalisti din mai multe judete au pichetat, vineri, sediile PD-L, protestatarii afirmand ca vor continua protestele pana cand membrii Guvernul vor demisiona.

In Olt, reprezentantii mai multor structuri sindicale din judet au pichetat sediul PD-L Olt in semn de protest fata de politica guvernamentala. Cei mai multi protestatari erau membri ai sindicatelor in fruntea carora se afla consilieri judeteni ai PSD Olt: sindicatul angajatilor din Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului, al angajatilor de la Artrom si sindicalisti de la Consiliul Judetean al Varstnicilor. Acestora li s-au alaturat si reprezentanti ai sindicalistilor din administratia locala si din invatamant.

Protestul ar fi trebuit sa aiba loc in urma cu o saptamana, dar pichetarea a fost amanata din cauza ca Primaria Slatina, condusa de liderul PD-L Olt, Darius Valcov, nu a emis la timp autorizatia.

Pichetarea sediului PD-L Olt a durat o ora, timp in care protestatarii su scandat ,,Ne vrem banii inapoi sa traim si noi ca voi". In sediul organizatiei se afla deputatul democrat-liberal Daniel Barbulescu, prim-vicepresedinte al organizatiei judetene, care a discutat cu o delegatie formata din zece reprezentanti ai protestatarilor. Sindicalistii i-au inmanat lui Barbulescu lista cu revendicari. Ei solicita, printre altele, revenirea la veniturile din decembrie 2009, majorarea salariului minim la 750 lei, stoparea disponibilizarilor din domeniul bugetar, pastrarea Codului Muncii si asigurarea protectiei angajatilor la concedierile colective.

La randul lor, liberalii din Slatina ar putea organiza o actiune de pichetare a sediului PD-L Olt saptamana viitoare.

In judetul Hunedoara, peste 200 de sindicalisti au pichetat sediul PD-L din Deva si au scandat "Jos Guvernul". Ei au amenintat ca vor continua protestul saptamana viitoare.

Si in judetul Gorj, circa 60 de sindicalisti din invatamant si din Federatia Meridian au pichetat sediul PD-L Gorj, scandand "Jos Guvernul mincinos!", "Basescu nu uita, Romania nu e a ta!" sau "Senatori si deputati, motiunea de cenzura sa votati!". Liderii sindicali gorjeni au declarat ca sunt nemultumiti de numarul mic de participanti la pichetare.

La Galati, peste doua sute de oameni stransi in fata sediului PD-L au cerut demisia guvernului. Mai multi pensionari au ars pozele deputatilor PD-L de Galati. Protestatarii spun ca isi vor continua pichetarile pana cand guvernul va demisiona.

La Iasi, sediul PD-L a fost pichetat de sindicalisti Sanitas, afiliati la CNSLR Fratia, in timp ce la Prefectura manifestau profesorii.

In Harghita, la Miercurea Ciuc, cateva zeci de sindicalisti afiliati la CNSLR Fratia au protestat, vineri, in fata sediilor UDMR si PD-L. La sediul UDMR, sindicalistii au organizat o inmormantare simbolica. "Deja am inmormantat democratia (...) N-avem sperante, numai Dumnezeu poate sa ne ajute", a afirmat un protestatar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste sedii PDL, #proteste sindicalisti , #proteste