Sindicalistii BCR ies vineri in strada

Joi, 24 Februarie 2011, ora 18:17
1520 citiri
Sindicalistii BCR ies vineri in strada
Foto: Capital

Federatia Sindicatelor Independente din BCR va picheta, vineri, intre orele 10.00-12.00, sediul bancii din Calea Victoriei, Bucuresti, deoarece unele drepturi ale angajatilor prevazute in Contractul colectiv de munca ar putea fi eliminate.

Cei 14 presedinti de sindicate incluse in Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci se vor solidariza actiunii.

"Motivul declansarii acestei actiuni il constituie nemultumirea salariatilor fata de atitudinea iresponsabila si nejustificata a administratiei BCR fata de dialogul social si salariati, precum si intentia acesteia de a elimina drepturile castigate ale salariatilor prevazute in Contractul colectiv de munca", se arata in comunicatul sindicalistilor de la BCR, potrivit Evenimentul Zilei.

Sindicalistii BCR reprezinta 75% din angajatii bancii, mai arata sursa citata.

La actiune vor participa reprezentanti ai organizatiilor sindicale din toate judetele, afiliate la Federatia Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana, reprezentanti ai Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania precum si membrii ai Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB), colegii care desfasoara activitate la alte institutii financiar - bancare si care sunt solidari cu salariatii BCR", potrivit documentului.

In plus, sindicalistii BCR vor protesta si fata de intentia de modificare a Codului Muncii.

Sindicalistii de la BCR sustin ca, in cazul in care revendicarile lor nu vor fi solutionate, vor urma si alte actiuni de protest.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#sindicalisti BCR proteste, #salariati modificare Codul Muncii , #proteste