Sindicalistii de la Dacia protesteaza

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 12:02
1366 citiri
Sindicalistii de la Dacia protesteaza
Foto: Arhiva

Peste 10.000 de oameni sunt asteptati sa participe, marti, la mitingul de protest fata de politica sociala a Guvernului, organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) in centrul orasului Mioveni.

La actiunea sindicala si-au anuntat participarea, pe langa salariatii de la Uzina Dacia si de la mai multe societati furnizoare, reprezentanti ai unor organizatii sindicale din administratie, educatie si sanatate.

"Va fi un protest impotriva modificarilor Codului muncii, legilor cu privire la contractele colective de munca, legii sindicatelor, legii conflictelor de munca si impotriva scumpirii carburantilor", se arata intr-un comunicat transmis de SAD.

Potrivit viceliderului sindicatului, Marin Anghel, protestul nu este indreptat impotriva patronatului de la Dacia, cu care nu exista niciun fel de dispute in acest moment.

"Acum nu avem nicio problema cu patronatul, avem o mare problema cu politica sociala a Guvernului. Doar guvernantii sunt cei vizati", a precizat Anghel.

Mitingul de protest se va desfasura intre orele 13.00 si 16.00, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor din orasul Mioveni.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Arges, coloanele de manifestanti de la Dacia vor iesi pe portile uzinei la ora 12,00 si se vor deplasa spre centrul orasului Mioveni pe un traseu prestabilit, supravegheat de fortele de ordine.

Pe perioada desfasurarii protestului, va fi oprita circulatia pe mai multe strazi din zona centrala a orasului Mioveni, traficul urmand sa fie deviat pe rute ocolitoare. De asemenea, este interzisa comercializarea bauturilor alcoolice intre orele 11,00 si 17,00 in zona de desfasurarea protestului si in zonele invecinate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protestd dacia, #minting dacia mioveni , #proteste