Protest in Bucuresti, dupa votul din Senat: S-a scandat "Dan S-O VA lua" si "Parlament penal/mars la tribunal!"

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 20:55
25657 citiri
Protest in Bucuresti, dupa votul din Senat: S-a scandat "Dan S-O VA lua" si "Parlament penal/mars la tribunal!"
Foto: Facebook/Razvan Griva

Cateva sute de bucuresteni au iesit miercuri seara in strada, in semn de protest dupa ce Parlamentul nu a incuviintat retinerea si arestarea lui Dan Sova.

La Bucuresti, in Piata Universitatii, s-au strigat lozinci precum" DNA, DNA sa vina sa va ia!" sau "Parlament penal, mars la tribunal". Oamenii anunta ca vor iesi in strada, in numar si mai mare, la finalul saptamanii.

Miscari similare sunt anuntate si la Brasov, Cluj, Constanta si Sibiu.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT desfasurarea protestelor:

20:50 Protestul din Capitala s-a incheiat, insa oamenii anunta ca vor iesi in strada si finalul saptamanii.

20:01 In jur de 150 de oameni protesteaza in continuare la Universitate. Oamenii anunta ca vor mai iesi in strada la finalul saptamanii.

19:40 - In centrul Capitalei se afla sute de oameni.

Piata Universitatii. Aproape 200 de persoane protesteaza dupa votul care il protejeaza pe Sova.

Posted by Malin Bot on Wednesday, March 25, 2015

19:32 - Cateva sute de oameni se afla la Universitate. Unii flutura pancarte cu lozinci precum "Nu Sovaim, vrem dreptate!", "Libertate, egalitate, imunitate", "Dan S-O VA lua".

Foto: Romania Curata

19:15 - Continua sa se adune lumea in zona Fantanilor de Universitate. Oamenii scandeaza "Ponta nu uita, o sa mergi la DNA" si "Iesim in oras, pleaca Victoras!"

Foto: Facebook

19:12 Si la Brasov au iesit oamenii in strada.

Foto: Facebook

18:56 La Universitate, in Capitala, s-au strans cateva zeci de oameni. Se striga lozinci precum "DNA, DNA sa vina sa va ia!", "Parlament penal, mars la tribunal" sau "Nu sovam, vrem dreptate!".

Foto: Facebook

18:20 Miscari similare sunt anuntate si la Cluj, Constanta si Sibiu.

17:59 Miscarea "Bucuresti impotriva imunitatii parlamentare" este anuntata pe Facebook la ora 18:00, la Universitate.

Colega din Senat care l-a dat cu mir pe Sova: Lasati-ma cu Constitutia!

"Militam pentru mentinerea imunitatii doar pentru declaratii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem astazi la ora 18 in Piata Universitatii din Bucuresti! Dan Sova a ramas cu imunitate! Parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie!", se arata in anuntul postat pe Facebook.

Sova se autosuspenda din toate functiile din PSD: Justitia nu se face prin arestari

Senatul a respins miercuri incuviintarea cererii DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova. In cazul acestuia au votat 151 de senatori, dintre care 79 de voturi au fost pentru, 67 contra si cinci anulate.

In urma votului exprimat nu a fost intrunit numarul majoritatii senatorilor (85), in conformitate cu legea privind statutul senatorilor, prin urmare Senatul nu a incuviintat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Sova.

Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate

In Constitutie, insa, se spune ca este nevoie de jumatate plus unu din numarul senatorilor prezenti, caz in care cererea procurorilor in cazul Sova ar fi fost admisa.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a transmis, miercuri, ca, dupa votul din Senat in cazul lui Dan Sova, "PNL cere alegeri anticipate pentru a da tarii un nou Parlament, cu o noua legitimitate si un restart in relatia dintre clasa politica si cetateni, echivalent celui din noiembrie 2014".

"Ceea ce s-a intamplat, astazi, este o sfidare a romanilor, a justitiei, a statului de drept. Astazi, PSD si Victor Ponta au orchestrat, in dispret total fata de cetatenii Romaniei, o piesa noua, de natura procedurala, cu aceeasi intentie: blocarea justitiei. E inca o lectie prin care Victor Ponta ne arata ca nu vom fi niciodata, nici noi, nici romanii, egalii PSD", se precizeaza intr-un comunicat de presa semnat de Alina Gorghiu.

Mai mult, PNL va ataca la Curtea COnstitutionala decizia Senatului de respingere a cererii DNA pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Dan Sova, in acest moment cautand solutii juridice pentru a demara acest demers.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#protest Sova Universitate, #proteste imunitate parlamentari , #proteste