Stop, domnilor guvernanti!

Joi, 05 Octombrie 2017, ora 11:04
5592 citiri
Stop, domnilor guvernanti!

Pana si sindicatele, cele mai bune si mai de incredere aliate ale social-democratilor, se revolta impotriva felului lor de a guverna. Romanii nu ies inca in strada tot atat de numerosi ca in februarie, dar intuitia imi spune ca sunt la fel de indignati.

Ca si atunci, nu saracia ii scoate in piata, nu frigul sau foamea, ci altceva mult mai rau, umilinta. Sunt mintiti, insultati, batjocoriti. De catre cine? De catre cei pe care chiar ei i-au ales, cu mana lor.

Am retinut cateva sloganuri: "Romania, trezeste-te", "Sunt salariat, am dreptul sa fiu consultat", "Deblocati negocierea colectiva", "Domnilor guvernanti, stop!" "Va platim sa ne slujiti, nu sa ne batjocoriti", "Paharul rabdarii s-a umplut", "Traiasca guvernantii asa cum traieste poporul", "Nu mai vrem sa fim sclavi in tara noastra", "Romania, mainile sus!", iar in final "Jos Dragnea!" si "Jos Tariceanu!".

Nemultumirile fierb de mai multa vreme, dar cacealmaua cu retinerea contributiilor CAS si CASS, de la salariat si nu de la angajator ca pana acum, a umplut paharul. Vede si un chior ca asta e ingineria financiara a dnei Olguta sau a dlui Valcov sau a amandurora, ca sa nu-i dea omului in buzunar majorarea promisa.

Poate ar fi fost mai corect din partea coalitiei PSD+ALDE sa demonstreze ceva modestie. Putea prezenta situatia cam asa: da, domnilor, am gresit, nu ne ajung banii si am hotarat sa reducem majorarea de la 25% la 4%. Ne asumam greseala. Errare humanum est, oameni buni! Pardon.

N-ar fi fost mai cinstit? Romanul este intelegator de felul lui si iertator. Poate ar fi zis: treaca de la mine! Dar partidul are ifose, alianta are fasoane, lui Dragnea si lui Tariceanu nu le ajungi la nas nici cu prajina.

Ce si-au zis? Decat sa ne dam batuti, mai bine ii imbrobodim pe romani cu un calcul greu de priceput, zicem ca le-am marit leafa, ii punem sa plateasca ei contributia, ii lasam cu buzele umflate si, pana la urma, ne laudam ca am iesit tandi pe mandi.

Ei bine, aici au gresit, asta a scos lumea in strada. Romanul e intelegator, dar nu-i place sa fie inselat.

Pe buna drepate, sindicatele socot ca partidul a jucat la cacealma, ca ingineria financiara a dnei Olguta se vede cu ochiul liber si ca mai tot ce ni se da cu o mana ni se ia cu cealalta.

Din pacate, Opozitia a vorbit pana acuma la bec, presa a explicat degeaba, iar negocierile cu sindicatele se impotmolesc in explicatia metaforica a dnei Olguta: atata ne permite anvelopa.

Care anvelopa, doamna ministru? Anvelopa n-a facut-o PSD, prin reprezentantii sai legali Dragnea, Olguta si Valcov? Iar, daca a facut-o, n-o poate desface la fel de bine, ca sa incapa inauntru cresterile salariale promise?

In opinia mea, a fost sacrificat un prim ministru pentru ca programul n-avea loc in anvelopa si pun pariu ca jupanul mai sacrifica inca unul, daca dl Tudose n-ar fi fost atat de versatil cu seful si atat de neclintit cu subalternii.

Bietul domn Tudose a tot incercat sa ia taurul de coarne, dar smecheria cu impozitul global pe gospodarie n-a tinut, fantezia cu impozitul pe cifra de afaceri a dat gres, iar cat priveste taxa de solidaritate, insusi premierul s-a lepadat de ea, ca de Satana. Aleluia!

Si, cu asta, programul a ramas la fel de nesustenabil, ca la inceput. In opinia mea, dna Olguta stia din start ca ne trage pe sfoara, stia ca programul n-are resurse.

Se pare ca-i un unicat national, poate chiar european chestia asta, nascocita de guvernul PSD+ALDE, conform careia majoram salariul substantial, dar angajatul nu primeste mai nimic. Dl Dragnea a explicat ca face aceasta scamatorie contabila numai de dragul salariatului, care va primi o pensie mai mare.

Cand o va primi? Peste zece ani? Peste 20? Peste 30? Cine stie ce partid va fi atunci la putere si ce noua lege a pensiilor va adopta, facand praf legea pe care tocmai o croieste PSD si care face praf cealalta lege, croita de altii, acum numai cativa ani!

Cum era normal, recentele negocieri dintre sindicate si Guvern au ramas in coada de peste. Sindicatele au inteles ca "a ramas stabilit ca sa se ia in analiza netransferarea taxelor sociale de la angajator la angajat, dar sa se analizeze implicatia acestei masuri asupra legii salarizarii bugetare si sa se gaseasca solutii".

Premierul a ramas si mai confuz: "Nu s-a luat decizia renuntarii la acest transfer (trecerea CAS si CASS de la angajator la angajat - n.red.), gasim o solutie de compensare sau de modificare a legii".

Cel mai bine a concluzionat insa dl Dragnea: "Eu zic ca discutam, inca nu a dat verdictul, deci mai avem o speranta. Deci mai avem o speranta, daca ia in calcul, mai avem o speranta" (sic!).

Asadar, luam in analiza netransferarea taxelor sociale, fara sa luam decizia renuntarii la acest transfer, tocmai in momentul cand avem o speranta pentru ca am luat in calcul aceasta speranta si speranta e de partea noastra.

E ceva neclar?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sindicate protest, #protest contributii, #jos Dragnea, #jos Tariceanu , #proteste