Sute de angajati ai CFR, protest in fata Garii de Nord

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 12:01
3978 citiri
Sute de angajati ai CFR, protest in fata Garii de Nord
Foto: Ziare.com

Cateva sute de angajati ai companiilor feroviare de stat participa, vineri, la un miting in fata Garii de Nord, organizat de sindicatele din sector cu ocazia Zilei Feroviarului, la care solicita guvernantilor fonduri pentru investitii in infrastructura feroviara.

Potrivit organizatorilor, la miting participa peste 1.000 de sindicalisti, in timp ce martori de la fata locului vorbesc de circa 500 de participanti, informeaza News.ro.

Pe langa lipsa investitiilor, angajatii companiilor feroviare de stat acuza politizarea functiilor de conducere din companiile feroviare, lipsa de coordonare si eficienta a managerilor, tergiversarea aprobarii legii privind statutul personalului feroviar si amanarea revizuirii legislatiei privind salarizarea personalului.

"'Strategiile' implementate pana la aceasta data in Unitatile Feroviare de Stat conduc la falimentarea sistemului feroviar, pentru ca nu raspund provocarilor cu care se confrunta transportul de calatori si de marfa, fiind in contradictie cu ceea ce se intampla in acest sector, in alte State Membre ale Uniunii Europene", se arata intr-un comunicat al Aliantei Nationale Sindicale Feroviare, principalul organizator al mitingului.

Mitingul a fost anuntat de liderii sindicali inca de la inceptul luni martie.

"Cerem un statut al feroviarilor si bani pentru investitii in infrastructura feroviara, pentru schimbarea materialului rulant, pentru cresterea vitezei de circulatie", a afirmat in 2 martie, pentru News.ro, linderul sindical Gabriel Rodrigo Maxim.

Greva spontana la CFR: Angajatii nu si-au primit banii la timp - Trenurile pleaca cu intarziere din Bucuresti

La miting participa in principal angajati ai CFR Calatori, cea mai mare companie de transport feroviar de calatori din Romania,si ai CFR SA, cunoscuta si sub denumirea de CFR Infrastructura, care detine infrastructura feroviara a Romaniei, inclusiv garile.

In acest an, CFR Calatori intentioneaza sa faca investitii pentru reinnoirea parcului de vagoane si pentru extinderea sistemului de vanzare electronica a biletelor in tren, prin aparate portabile.

De asemenea, compania de stat va moderniza 30 de vagoane care pot circula la viteze de 160 kilometri/ora, a 40 de vagoane pentru 200 km/h si a 20 de locomotive electrice, potrivit proiectului de hotarare de guvern pentru aprobarea contractelor de servicii publice pentru perioada 2016-2020 in transportul feroviar public de calatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#protest angajati CFR Gara, #miting protest angajati CFR, #protest angajati CFR Ministerul Transporturilor , #proteste