Sute de oameni protesteaza in Piata Victoriei - Miting al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

Duminica, 06 Martie 2016, ora 12:34
4918 citiri
Sute de oameni protesteaza in Piata Victoriei - Miting al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 600 de persoane s-au adunat pana acum in Piata Victoriei, la mitingul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, cu revendicari pentru pensionarii si salariatii militari si civili deopotriva, amenintand ca, daca acestea nu vor fi indeplinite, vor manifesta pentru caderea Guvernului.

De altfel, initiatorii protestului au adus si o fanfara, care a intonat "Mars Funebru" pentru Guvernul Ciolos. Se cere si demisia lui Iohannis prin scandari precum "Nu va fie frica, si Iohannis pica".

Liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, a rostit un discurs impotriva Guvernului, a liderilor europeni de la Bruxellea si a mafiei de orice fel.

Protest cu cruci in fata Guvernului: Ce revendicari au padurarii

"Sa stie Putin, sa stie Merkel, sa stie Nuland si Biden ca aici este Romania", a spus Dogaru, multimea scandand "Libertate! Libertate!".

De asemenea, participantii, in principal persoane intre 60 si 70 de ani, in haine de piele, pantaloni cu dunga si cu pantofii lustruiti, scandeaza "Tradatorii si jefuitorii de tara", "Hoti" si "La puscarie".

Protestatarii cer aplicarea aplicarea imediata a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, aratand ca aceasta a fost oprita prin OUG 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, incetarea discriminarii creatorilor militari si a tuturor rezervistilor carora li s-au retras indemnizatia de creatie si biletele la statiunile de odihna si tratament si renuntarea la tentativa de a strecura in mod fraudulos pensia suplimentara stabilita prin Decretul nr. 141/1967, in baza de calcul a pensiei militare de stat.

Pentru eroii Revolutiei, civili si militari, ei cer abrogarea "insultatoarei OUG nr. 95/2014, falsificatoare de Istorie", prin care Guvernul a stabilit acordarea indemnizatiilor numai celor "cu rol determinant" la Revolutia din decembrie 1989.

Pentru pensionarii civili se doreste initierea unei noi legi a pensiilor, "pornind de la Legea nr. 19/2000, fraudulos abrogata, cu respectarea procentului de 45% din salariul mediu brut la calculul punctului de pensie, respectarea Deciziei ICCJ nr. 19 in Dosarul nr. 18/17 oct. 2011, privind recalcularea pensiilor civile, si departajarea clara, din punct de vedere juridic, a pensiilor de ajutoarele sociale, indemnizatii si rente".

De asemenea initiatorii protestului sustin acordarea prin hotarare de Guvern, de Pasti, a celei de-a 13-a pensii, promisa pentru Craciunul 2015, pensionarilor saraci.

Protestatarii au revendicari si pentru salaratii statului, civili si militari: aprobarea in urgenta a proiectului Legii unitare de salarizare, acordarea, tot de Pasti, a salariului minim pe economie, de 1.250 lei, sistarea actiunilor de preluare frauduloasa a spitalelor CFR;

sistarea imediata a disponibilizarilor si intreprinderea masurilor de salvare a SIDEX Galati, Santierului Naval Galati, Complexului Energetic Oltenia, Ford-Craiova si CUG Iasi (S.C. Fortus S.A.), acceptarea proiectului CNSC de reluare a activitatii de catre Fabrica de Apa Grea de la Drobeta-Turnu Severin.

"Daca Guvernul nu isi asuma indeplinirea acestor solicitari, conform unui grafic, asupra caruia ne vom pune de acord, incepand cu 6 martie a.c. vom sustine, pana la Victorie, un singur lucru - DEMISIA! Si vom apela si la presedintele Klaus Werner Iohannis, rugandu-l sa dea, de data aceasta in interes national, "Ordinul de lupta"", se arata in mesajul de pe site-ul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Acesta a obtinut autorizatie sa protesteze duminica intre orele 11.00 si 18.00 in Piata Victoriei.

In timpul mitingul traficul este restrictionat pe mai multe strazi din zona Piata Victoriei. Astfel, de la ora 08.30 a fost inchis traficul rutier pe Soseaua Kiseleff, intre strada Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei.

In Piata Victoriei se poate circula pe cate doua benzi pe sens, intre Bulevardul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascar Catargiu.

Circulatia va fi restrictionata pana la incheierea mitingului si pe sensul de circulatie din Piata Victoriei, legatura cu strada Buzesti - Bulevardul Nicolae Titulescu catre Calea Victoriei, respectiv catre Bulevardul Lascar Catargiu. Pe strada Paris, traficul va fi restrictionat doar catre Bulevardul Aviatorilor, iar pe breteaua Iancu de Hunedoara, soferii nu vor putea circula pe sensul spre Bulevardul Aviatorilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#protest militari Guvern, #protest Dogaru Guvern , #proteste