Taximetristii isi reiau protestele dupa Paste

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 17:57
1167 citiri
Taximetristii isi reiau protestele dupa Paste
Foto: Arhiva

Taximetristii au incheiat mitingul de marti si vor renunta la actiunea anuntata pentru miercuri, 4 aprilie, in schimb vor organiza noi proteste pe 17 si 18 aprilie, respectiv 24-25 aprilie, a declarat presedintele ANPOTRT, Remus Nedelcu.

"Am fost primiti de Mircea Toader (liderul deputatilor PDL, n.r.) si ni s-a promis ca legea va trece in forma actuala. Maine (miercuri, 4 aprilie, n.r.) am renuntat la actiune, dar pe 17-18 aprilie si 24-25 aprilie ne vom aduna din nou in fata Parlamentului", a precizat presedintele Asociatiei Nationale a Operatorilor de Transport in Regim de Taxi (ANPOTRT).

Astfel, mitingul din 4 aprilie a taximetristilor autorizati, din fata Parlamentului, s-a anulat ca urmare a deciziei deputatilor de a intrerupe lucrarile in Plenul Camerei pana dupa Sarbatorile pascale.

Peste 1.500 de taximetristi bucuresteni s-au strans marti dimineata, in Piata Constitutiei, pentru a cere aprobarea legii de interzicere a activitatii companiilor de taximetrie din alte localitati care opereaza in Capitala.

Protestul a avut loc intre orele 10.00 - 14.00 in Piata Constitutiei, latura dispre Izvor a Camerei Deputatilor.

"Am cerut Primariei Muncicipiului Bucuresti aprobare sa participam cu pentru 7.000 de masini dar nu s-a aprobat decat 1.500 si nu in fata Parlamentului, ci pe aceasta parte laterala", a declarat la randul sai presedinte COTAR, Vasile Stefanescu.

Actiunile de prostest sunt organizate de Camera Taximetristilor din Municipiul Bucuresti (CTMB), Asociatia Nationala a Operatorilor de Transport in Regim de Taxi (ANPOTRT) si Asociatia Nationala a Tansportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI).

Taximetristii cer eliminarea activitatilor ilegale, de piraterie, precum si introducerea pentru vot in plenul Camerei Deputatilor a modificarilor Legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#taximetristi protest Bucuresti, #taximetristi protest , #proteste