Tudor Chirila: E in natura clanurilor politice sa fure. Avem de-a face cu o nesimtire de top, sa fim atenti. Razboiul abia a inceput

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 11:58
30243 citiri
Tudor Chirila: E in natura clanurilor politice sa fure. Avem de-a face cu o nesimtire de top, sa fim atenti. Razboiul abia a inceput
Foto: Arhiva Hepta.ro

Respingerea de catre Parlament a ordonantei 13 este o mica victorie a strazii, pentru ca in orice tara normala protestele masive din ultima luna s-ar fi lasat cu demisii, spune Tudor Chirila. Artistul afirma ca oamenii trebuie sa ramana vigilenti pentru ca e in natura clanurilor politice sa fure.

"Oamenii din strada au obtinut o victorie in lupta pe care si-au asumat-o nevoit impotriva hotiei si coruptiei politicienilor. Zeci de mii s-au indignat si s-au privit in ochi cu alte zeci de mii si s-a nascut o constiinta civica colectiva fara precedent. Numai ca victoria este mica. Avem de-a face cu nesimtire de top.

(...) In orice alta tara din Europa ar fi fost de ajuns 30 - 40.000 de oameni ca sa se lase cu demisii. Doar ca noi nu suntem orice tara, iar ei au avut grija sa ridice cu indolenta si insolenta pragul numeric de la care inteleg ca trebuie sa faca schimbari sau ca nu se pot juca cu tara asta dupa bunul lor plac. Asta cred ca este victoria lor - ca vor considera cincizeci de mii in Piata Victoriei un fleac. Razboiul asta de-abia a inceput si va dura foarte mult daca ne dorim o tara cu reguli pentru toata lumea si nu un teritoriu cu oligarhi si triburi mafiote loiale puterii care-si strang mainile prin culise (PSD si PNL aceeasi mizerie).

Sincer cred ca ne vom afla in fata unei contraofensive puternice a clanurilor politice care nu vor sa inteleaga ca banii statului nu (mai) sunt ai lor. Nu poti intelege ceva ce ti se pare nenatural. E in natura lor sa fure si vor face orice ca sa o faca acoperiti, in siguranta", a scris pe Facebook Tudor Chirila.

Cunoscut ca o voce puternica in randul societatii civile, Tudor Chirila explica, printre altele, de ce e esentiala lupta impotriva coruptiei, care a scos in strada sute de mii de romani.

"Cred ca toate marile probleme ale Romaniei de la sistemul de sanatate infectat cu numiri politice, mafia medicamentelor, management dezastruos, problemele grave din Educatie (politizarea manualelor, curicula invechita, lipsa unei strategii multinanuale pe educatie) infrastructura subdezvoltata (autostrazi, cai ferate), birocratia excesiva, orasele sufocate de traficul infernal, defrisarile, dezastrul din cultura au toate ca principala cauza CORUPTIA.

Coruptia franeaza tot ce tine de dezvoltarea cate unui domeniu: descurajeaza concurenta, meritocratia si initiativa. Si atunci mi s-a parut normal sa fiu in strada cand a avut loc un asemenea atac ale carui consecinte ar fi insemnat legalizarea coruptiei care s-ar fi repartizat si extins in toate domeniile de mai sus si mai mult decat acolo", a subliniat acesta in amplul comentariu publicat pe reteaua de socializare.

Vezi cum a fost #rezist A 24-a zi de protest in Piata Victoriei.

Artistul a avut vorbe grele si despre jurnalistii care au mintit in legatura cu protestele.

"Televiziunile de stiri cu patroni penali au facut ce au stiu mai bine, au dezinformat si au linsat public oponenti. (...) Cam cat de orb sa fii tu, telespectator de televiziuni cu papusi, incat sa nu vezi ca in timp ce tu cumperi gratis o calomnie despre cum 'ii plateste Soros pe toti astia din strada' nu esti in stare sa vezi ca politicienii pe care ii aperi stau cu mana in buzunarul tau?", a scris el.

Tudor Chirila ii indeamna pe protestatari sa ramana in continuare vigilenti.

"Se pare ca e nevoie sa stam cu ochii pe ei pentru ca, altminteri, 'noaptea ca hotii'. Cere timp, dar va trebui sa fim mai atenti, sa citim legi, sa incercam sa intelegem si sa iesim in strada de fiecare data cand politicienii, indiferent de culoare politica, derapeaza. (...)

Masina de propaganda functioneaza, postacii sunt la locul lor, limbajul de rahat si calomnia tin loc de argument. E multa pierdere de timp sa te apuci sa raspunzi. Chiar am treaba. Cert este ca vocea strazii a inceput sa-i incurce rau de tot. Faptul ca oamenii sunt cu ochii pe ei ii streseaza. Ani de zile au furat nestingheriti, au legiferat nestingheriti pentru clientela de partid, si-au facut jocurile fara sa de socoteala, fara control. Protestele din iarna asta au schimbat paradigma. Nu mai merge asa usor cu statul paralizat de hoti. Nu mai merge asa. Nu mai merge", a incheiat indragitul artist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tudor Chirila proteste ordonanta coruptie , #proteste