TV Ziare.com - Lider sindical: Nu suntem platiti de partide!

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 12:38
2288 citiri
TV Ziare.com - Lider sindical: Nu suntem platiti de partide!
Foto: Ziare.com

Claudia Petcu, vicepresedinte C.N.S.L.R. Fratia si secretar general al Federatiei Sanitas, respinge acuzatiile potrivit carora unii protestatari prezenti miercuri in Piata Victoriei ar fi platiti de partide si spune ca sindicalistii pe care ii reprezinta nu au drept scop demisia Guvernului Boc, ci gasirea unor solutii optime de iesire din criza.

"Lumea ne acuza ca suntem platiti de partide. Nu suntem platiti de nimeni, oamenii din sindicat ne-au cerut sa iesim in strada.(...) Aici in piata sunt doar membri de sindicat, daca ei sunt si membri de partid e treaba lor (...) Aceste actiuni de strada se hotarasc pas cu pas, nu liderii de sindicat ii cheama pe membri la manifestatii. (...) Oamenii ne-au cerut sa le organizam venirea lor aici si asta am facut", a declarat Claudia Petcu la TV Ziare.com.

Liderul sindical s-a aratat convins ca nu vor exista violente la aceasta ampla manifestare de protest si a anuntat ca, cel mai probabil, se va decide saptamana viitoare intrarea in greva generala.

"Nu este macel, oamenii sunt foarte civilizati, nu ne asteptam la violente. Urmeaza o greva generala, dar nu as putea sa va spun data exacta. Vom stabili impreuna cu colegii nostri din sindicatele afiliate, daca si cand vom face greva generala", a raspuns Claudia Petcu la intrebarile cititorilor Ziare.com participanti la emisiune.

De asemenea, aceasta i-a acuzat pe presedintele Traian Basescu si pe guvernanti ca nu i-au consultat pe sindicalisti inainte de redactarea scrisorii de intentie catre FMI, si si-a exprimat indoiala cu privire la cifrele avansate in ultima vreme privind reducerea deficitului prin restructurarea sistemului bugetar si reducerea pensiilor.

"Nu cred ca reducerea pensiilor constituie cea mai importanta economie sau contributie la buget. (...) Demisia domnului prim ministru Boc nu este scopul nostru.(...) De vina nu este numai Guvernul Boc si nu ne intereseaza cine si ce a facut. Solutiile nu trebuie sa le gasim noi, nu este treaba noastra si cu toate astea muncim din greu sa gasim solutii, sa punem la dispozitia guvernantilor solutii in care noi credem", a mai spus Claudia Petcu.

Intrebata de ce nu sunt de acord bugetarii macar cu o parte dintre masurile anticriza anuntate de guvernanti, aceasta a raspuns: "De ce nu renuntam la al 13-lea salariu? Nu stiu, dumneavoastra de ce nu renuntati? Exista cineva care renunta la drepturile obtinute?".

In opinia sa, solutia nu este ca cei carora li se reduc salariile cu 25% sa isi ia mai multe slujbe. "Trebuie create locuri alternative de munca, nu poti sa dai sute de mii de oameni afara fara sa creezi locuri de munca. (...) Nu sunt de acord cu reducerea pensiilor si a veniturilor mici din sistemul bugetar", a declarat Claudia Petcu.

De asemenea, aceasta a precizat ca acordul semnat in 2009 de CNSLR Fratia cu PSD nu mai este in vigoare si a respins inca o data orice implicare politica in protestele de miercuri.

"Nu mai este in vigoare niciun contract semnat cu niciun fel de partid politic (...) Nu cunosc alte implicatii ale lui Sorin Ovidiu Vantu in miscarea sindicala", a raspuns Claudia Petcu intrebarilor participantilor la emisiune.

De asemenea, aceasta s-a aratat sceptica si cu privire la comentariile si predictiile facute recent de analistii economici ai BNR. "Am auzit 'sentintele' analistilor economici de la BNR, vom vedea ce se va intampla, nu le comentez acum. Speram insa ca guvernantii sa trateze cu atentie revendicarile noastre", a conchis liderul sindical.

Sindicaliștii din sport pichetează sediul Ministerului Muncii. Nemulțumirile lor: "25% pentru performanță, 0% pentru ignoranță!"
Sindicaliștii din sport pichetează sediul Ministerului Muncii. Nemulțumirile lor: "25% pentru performanță, 0% pentru ignoranță!"
Sindicatul Național Sport și Tineret a anunțat luni, 22 aprilie, că va picheta marți Ministerul Muncii. Mitingul vine în contextul unui protest care durează deja de o lună, iar...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Claudia Petcu CNSLR Fratia, #proteste sindicate, #miting Piata Victoriei , #proteste