Un barbat si-a dat foc in fata Palatului Cotroceni

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 16:23
4769 citiri
Un barbat si-a dat foc in fata Palatului Cotroceni
Foto: Realitatea TV

Un barbat, in varsta de 59 de ani, si-a dat foc miercuri, in fata Palatului Cotroceni, in semn de protest.

Omul a suferit arsuri la membre si, in urma incidentului, a fost transportat de urgenta la Spitalul Universitar. De acolo, a fost dus la Spitalul de Arsi din Bucuresti, unde urmeaza sa fie operat.

"Am primit un apel si ne-am deplasat de urgenta la fata locului. Barbatul a fost transportat la Spitalul Universitar. Arsurile nu sunt grave, de gradul II - III", a declarat purtatorul de cuvant al SMURD, Bogdan Oprita, la Antena 3.

Si purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Ovidiu Pana, a declarat ca victima era constienta si cooperanta cand medicii au ajuns acolo.

"Barbatul protesta pe strada Marinescu. Noi am primit un apel prin 112 prin care se solicita ajutor ca si-a dat foc", a completat Pana.

Fortele de ordine se aflau in zona si i-au stins hainele protestatarului care erau cuprinse de flacari.

"Nu mai pot suporta dictatura lui Basescu" a declarat barbatul inainte sa-si dea foc, potrivit martorilor. Protestatarul este un fost militar nemultumit ca i-a fost scazuta pensia.

De la spitalul Universitar a fost transportat la Spitalul de Arsi, unde a intrat in operatie.

"Barbatul se afla in sala de operatie. Are arsuri la nivelul mainilor si picioarelor. Va avea nevoie de alte interventii chirurgicale, dar e prea devreme ca sa pot sa dau mai multe detalii", a precizat purtatorul de cuvant al spitalului de Arsi, Catalin Ciontu, la Realitatea Tv.

Medicul A. Stanculea a precizat ca starea pacientului nu este grava.

"Starea pacientului este stabila. Nu exista riscul ca el sa isi piarda membrul stang, nu e caz de reanimare sau de terapie intensiva.In funtie de evolutie, in doua trei saptamani probabil va fi externat", a declarat Stanculea.

Barbatul va fi supus unei interventii chirurgicale la gamba stanga, insa cazul sau nu este unul foarte grav si nu necesita terapie intensiva sau reanimare. Potrivit medicilor, pacientul a suferit arsuri si la antebratul drept, insa acestea sunt minore.

Gestul extrem al barbatului din fata Palatului Cotroceni nu este unic. Tot miercuri un tanar s-a urcat pe un stalp de iluminat din fata Palatului Cotroceni, la Piata Leu, amenintand ca se va sinucide.

Un barbat s-a urcat pe un stalp de langa Palatul Cotroceni si ameninta ca se sinucide

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#barbat foc Cotroceni, #foc Palatul Cotroceni , #proteste