Un membru USR a fost incatusat de jandarmi la protestul de miercuri seara

Joi, 21 Iunie 2018, ora 07:46
5620 citiri
Un membru USR a fost incatusat de jandarmi la protestul de miercuri seara
Foto: Facebook/ Cristian Ghinea

Un membru al Uniunii Salvati Romania (USR) a fost incatusat de jandarmi in timpul protestului desfasurat miercuri seara in Piata Victoriei.

Deputatul USR Cristian Ghinea a publicat o fotografie pe pagina personala de Facebook in care Anton Cupcea este pus la pamant, tinut cu mainile la spate, jandarmii pregatindu-se sa il incatuseze. Acestia ar fi avut aceasta reactie dupa ce Cupcea i-a intrebat de ce au bruscat un protestatar.

"Priviti poza asta. El e Anton Cupcea. Cel de jos, cu tricou #FaraPenali. Anton este colegul meu de la USR Sector 1. Anton este IT-ist, asociat la o firma cu 40 de angajati. Anton plateste in fiecare luna cateva salarii de jandarmi. Anton sta in fiecare zi la Piata Victoriei si strange semnaturi pentru www.farapenali.ro.

Asta seara (miercuri - n.red.), Anton i-a intrebat pe jandarmi de ce l-au luat pe un tip pe sus. Nu s-a dat suficient de rapid la o parte din calea lor. A ajuns in duba, cu un picior julit si tricoul sfasiat. A venit apoi in piata suparat ca a auzit sotia la TV ca are ochiul vanat, ceea ce nu era adevarat. 'Sa vezi ce imi face acasa'... Anton ar putea foarte bine sa isi vada de firma, in coconul lui upper middle class. Dar el e un viteaz, ceva de speriat. Si stie ca nu putem trai bine in bula noastra, cand tara se duce de rapa", a scris Ghinea pe reteaua sociala.

Deputatul USR a mai scris ca in toate judetele membrii USR sunt hartuiti de stat, iar jandarmii l-au umilit pe Anton Cupcea pentru ca "au putut".

"Anton Cupcea e unul dintre eroii mei, membri USR care arata ca politica e altfel. Asta seara l-au umilit jandarmii pentru ca pot. Stii ce ar fi aiurea? Ca efortul lui Anton sa nu dea roade. In toate judetele, usr-istii sunt hartuiti de stat, asta neparalel. Doi usr-isti pe strada sunt deja manifestatie si trebuie sa aduca acte ca au voie. S-a ajuns la un nivel al absurdului putinist. (...) Nu am crezut ca libertatea poate fi suprimata atat de rapid, atat de stupid, atat de brutal.

Nu vom rezista decat impreuna. Si daca nu, tara asta va deveni prea mica si prea sufocanta pentru orice bula, oricat de mult am fugi", a mai notat deputatul pe Facebook.

Amintim ca mii de persoane s-au strans miercuri seara in Piata Victoriei, dupa ce parte dintre ei au protestat la amiaza la Parlament fata de modificarile periculoase aduse de PSD, ALDE si UDMR Codului de Procedura Penala. Alte cateva mii au protestat in marile orase din tara.

Pana la interventia jandarmilor, protestul s-a desfasurat pasnic. Oamenii au discutat despre efectele grave pe care modificarile aduse Codului de Procedura Penala le vor avea asupra fiecarui cetatean si au reafirmat cu tarie ca nu vor sa fie condusi de hoti si de penali. "In democratie hotii stau la puscarie!" sau "Repetenti si infractori nu va vrem conducatori" au fost unele dintre scadarile lor.

Piata a avut un mesaj si pentru Klaus Iohannis, transmitandu-i sa nu cedeze in fata "penalilor", pentru ca ei il sustin. Oamenii au scandat anticipate si i-au cerut sefului statului sa faca referendum pentru Justitie: "Referendum pentru toti, sa stim daca suntem hoti!".

Vezi aici cum s-a desfasurat protestul de miecuri seara si imagini cu interventia in forta a Jandarmeriei

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#membru USR incatusat, #protest miercuri Guvern, #protest Piata Victoriei, #protest modicari Cod Procedura Penala , #proteste