Mii de romani au iesit din nou in strada: In democratie hotii stau la puscarie! Cinste magistratilor!

Duminica, 03 Martie 2019, ora 21:50
29101 citiri
Mii de romani au iesit din nou in strada: In democratie hotii stau la puscarie! Cinste magistratilor!
Foto: Ziare.com

Mii de romani din diverse localitati au iesit din nou in strada, duminica seara, cerand abrogarea OUG 7 si manifestandu-si dezaprobarea fata de masurile adoptate de catre PSD-ALDE, dar si solidaritatea cu magistratii.

In Bucuresti, la Cluj, Iasi, Sibiu, Timisoara sau Galati s-a scandat impotriva Guvernului, s-a cerut abrogarea OUG 7 si demisia lui Tudorel Toader, ministrul care luni isi va prezenta raportul de activitate pentru primii doi ani de mandat.

Protestatarii din Capitala au pornit in mars din fata Guvernului pana in fata Parlamentului, scandand lozinci anti-PSD/ALDE si pro-Justitie. In fata Teatrului National au aplaudat indelung, in semn de respect fata de actorii care au iesit in aceasta seara pe treptele institutiei pentru a-si exprima si ei solidaritatea cu magistratii.

Maine incepe o noua saptamana cu procurori si judecatori care isi suspenda activitatea, in paralel cu politicienii care merg inainte cu deciziile care nemultumesc o buna parte a societatii, dar si pe partenerii europeni.

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

21:45 - Multimea incepe sa se risipeasca, transmite corespondentul Ziare.com aflat in Piata Constitutiei. Multi dintre cei care au dat declaratii preluate pe retelele de socializare sau la televiziunile de stiri au spus ca nu au mari asteptari de la Tudorel Toader sau de la liderii PSD-ALDE, dar nici ei nu vor renunta la proteste pana nu se revine la normalitate.

21:40 - Mii de manifestanti striga in fata Ministerului Justitiei "Iesi afara javra ordinara!" si "Rezistam, nu cedam!". Este a 762-a zi de proteste consecutive in Piata Victoriei, reaminteste pancarta unui protestatar.

"Liviu Dragnea sa ajungi imbracat in multe dungi!" i se ureaza liderului PSD.

21:27 - "Abrogati si plecati!" striga protestatarii in fata Ministerului Justitiei, initiatorul controversatei OUG7/2019. "Tudorel, demisia!" rasuna in fata institutiei.

"Nu scapati! Nu scapati!" si "In democratie hotii stau la puscarie!" sunt alte scandari care au mai fost auzite si la alte proteste organizate in ultimii doi ani.

21:25 - Protestatarii ii huiduie pe jandarmii adusi sa faca scut in fata Ministerului Justitiei, aflat in apropierea Parlamentului. "Ne-ati gazat!" si "Rusine sa va fie!" sunt mesajele transmise de manifestanti jandarmilor.

21:23 - Bucurestenii au ajuns in fata Parlamentului. Se huiduie copios, se scandeaza "Sa va fie frica, poporul se ridica!", "DNA sa vina sa va ia!", "Cuib de hoti si de mafioti" si "Justitie, nu coruptie!".

21:20 - S-a iesit in strada si la Galati. "Blocati justitia? Blocam Romania!" au spus galatenii.

21:05 - Manifestantii din Bucuresti au ajuns in Piata Unirii. Se striga din nou "Justitie, nu coruptie!".

21:04 - Chiar si in judetul Teleorman s-a iesit la protest. Conform Realitatea TV, cateva persoane s-au intalnit in fata Casei de Cultura din Alexandria pentru a-si exprima nemultumirile.

Oamenii au povestit ca le e frica sa iasa in strada si ca au convingerea ca mai multi ar iesi, daca nu s-ar teme de presiunea autoritatilor.

"Un coleg, un prieten a fost amenintat ca isi pierde locul de munca si a doua zi dat afara de la serviciu daca nu se inscrie in partidul lor: in PSD sau ALDE. Ce era sa faca omul, avea familie. S-a dus sa isi caute alt loc de munca, n-a gasit in tot orasul. Automat, s-a inscris in ALDE. A doua zi a fost angajat din nou. Asta se stie, oamenii nu ies in strada, ca isi pierd locul de munca. Si asta stie majoritatea orasului. Ar iesi mai multi, dar nu ies de frica. Piata e a PSD, magazinele sunt ale PSD, totul e al PSD", a declarat un protestatar citat de Realitatea.

20:48 - Coloana protestatarilor care se indreapta spre Parlament este din ce in ce mai lunga. "Sefa voastra e cea mai proasta!" si "Analfabeta!" sunt scandari adresate jandarmilor.

Alte mesaje sunt transmise cetatenilor si magistratilor: "Hai, romani, hai cu toti sa scapam tara de hoti!", "Veniti cu noi, va fura si pe voi!", "Justitie, nu coruptie!" sau "Magistrati, rezistati!".

20:30 - Protestatarii au ajuns la Universitate. Se striga "Iliescu, judecat pentru sangele varsat". Fostul presedinte, primul ales dupa evenimentele din decembrie 1989, a implinit azi 89 de ani.

Manifestantii tin un moment de reculegere pentru mortii de la Revolutie. Se striga "Romania, trezeste-te!" si "Cinste lor, cinste actorilor!", mesaj transmis actorilor de la Teatrul National, care sunt aplaudati de protestatari.

20:18 - Bucurestenii iesiti in strada se apropie de Piata Universitatii. Ei intentioneaza sa ajunga la Parlament si la Ministerul Justitiei.

20:15 - "Repetenti si infractori, nu va vrem conducatori!" au strigat protestatarii din Sibiu.

19:53 - Din relatarile celor prezenti reiese ca la marsul din Capitala participa cateva mii de oameni. "Pacat, pacat de sangele varsat!" si "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa!" sunt doua dintre mesajele transmise de manifestanti. Anul acesta se implinesc 30 de ani de la Revolutie.

19:40 - Si la Cluj protestatarii scandeaza impotriva majoritatii guvernamentale. "PSD, ciuma rosie!", "Nu mai dati afara tinerii din tara!", "Vrem sa stam acasa, Guvernul nu ne lasa!", "Romania-i tara mea si nu vreau sa plec din ea!" sunt doar cateva dintre mesajele transmise de manifestanti.

"Legi pentru toti, nu pentru hoti!" a fost o alta lozinca scandata pe strazile din Cluj.

"Uniti salvam toata Romania!" si "Rusine sa va fie!" au mai strigat clujenii, si ei porniti in mars pe strazi.

19:38 - La Iasi se scandeaza "Jos, jos, jos Guvernul ticalos!", in timp ce la Bucuresti protestatarii care marsaluiesc spre Ministerul Justitiei striga "Cinste lor, cinste magistratilor!".

19:30 - Se protesteaza si pe strazile din Sibiu si Cluj, informeaza Realitatea TV.

19:25 - Protestatarii din Bucuresti au plecat in mars spre Ministerul Justitiei. Se scandeaza "Mars afara, tradator de tara!" si "Demisia!". Se cere demisia ministrului Tudorel Toader, care este huiduit. Protestatarii sunt insotiti in marsul lor de jandarmi.

Pe bd. Lasar Catargiu rasuna sloganul acestor zile: "Abrogati si plecati!". De asemenea, se striga "Justitie, nu coruptie!".

19:20 - Si iesenii au iesit din noi in strada, cu steagul UE in maini si mesaje de sustinere pentru Kovesi.

La Bucuresti se striga: "Abrogati si plecati!", dar si "Demisia!".

19:15 - Protestatarii din Piata Victoriei scandeaza "PSD, ciuma rosie!" si se pregatesc sa plece in mars catre Ministerul Justitiei, asa cum au anuntat organizatorii.

Reamintim ca ministrul Tudorel Toader a anuntat ca luni prezinta public raportul de activitate pentru primii doi ani de mandat.

19:07 - Si cativa romani din Dublin au iesit in strada. "Nu abandonam lupta, coruptia poate fi invinsa!", este mesajul lor.

19:00 - In Piata Victoriei sunt tineri si varstnici, familii cu copii, oameni care s-au imprietenit la protestele anterioare sau care se cunosc abia acum. "Vino si tu", scrie pe Facebook unul dintre protestatarii care au fost in piata si pe 10 august.

Se scandeaza cunoscutul slogan "Nu vrem sa fim condusi de hoti!".

18:50 - In Piata Victoriei sunt circa 1.000 de persoane. Se scandeaza "Hotii!" si "Demisia!".

18:45 - Protestatarii din Piata Victoriei huiduie guvernul si scandeaza "PSD, ciuma rosie!", "Nu scapati!" si "Romania, stat european!".

18:30 - Actorii Teatrului National protesteaza pe scarile de la intrarea in cladire, inainte de inceperea spectacolului. Printre cei prezenti se numara Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Marius Manole si Mihai Calin.

Cu totii sunt aplaudati de bucurestenii care au venit sa asiste la protestul anuntat inca de zilele trecute de actori.

Foto: captura Facebook / Nora Dinca

18:28 - In Piata Victoriei s-au strans circa 100 de persoane, transmite corespondentul Ziare.com. Multi dintre protestatari poarta banderole albe la maini, simbol al solidaritatii cu magistratii.

Intrebat, de o protestatara care transmitea LIVE pe Facebook, cine a facut banderolele, un tanar care le distribuia a raspuns: "Oameni ca mine si ca dvs, de aici din Piata. Nu am fost platiti!".

Proteste pana la abrogare

Organizatorii evenimentului din Bucuresti transmit ca protestele continua pana la abrogarea ordonantei 7/2019 si desfiintarea Sectiei pentru magistrati.

"Parchete din toata tara si-au suspendat activitatea. Magistratii, procurori si judecatori deopotriva, protesteaza zilnic pe treptele tribunalelor. Suntem solidari cu toate revendicarile acestora si mesajul nostru pentru ei este sa nu cedeze in fata Guvernului! Suntem alaturi de ei, le apreciem munca si vom lupta impreuna pana la capat pentru aceleasi valori!", sustin acestia.

Si la Cluj se iese in strada, incepand cu ora 18, se arata pe pagina de Facebook a organizatorilor protestului.

De asemenea, iesenii ies in aceasta seara in strada la protestul intitulat "Abrogati si-apoi plecati!".

Si la Timisoara protestatarii au decis sa iasa in Piata Operei in aceasta seara.

Citeste si Toader ignora protestele magistratilor si abroga doar un articol din OUG 7

Iata mai multe informatii despre protestele magistratilor:

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#protest mars duminica Bucuresti, #protest mars Ministerul Justititi , #proteste