Violente la protestul pensionarilor militari de la Constanta (Video)

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 10:56
5906 citiri
Violente la protestul pensionarilor militari de la Constanta (Video)
Foto: Arhiva

In timpul mitingului de protest al pensionarilor militari, care are loc luni dimineata la Constanta, unul dintre protestatarii de la Prefectura a sarit la bataie la unul dintre jandarmii care asigurau ordinea publica.

In scurt timp, protestatarul a fost imobilizat. Apoi, mai multi pensionari au incercat sa forteze cordonul fortelor de ordine, informeaza Ziua de Constanta.

Martorii sustin ca "agitatorii" nu fac parte dintre pensionarii care au venit la protest. Acesta a iesit din perimetrul amenajat pentru desfasurarea manifestatiei si a incercat sa rupa o pancarta cu fotografia lui Basescu, aflata in fata gardului montat fortele de ordine. In urma incidentului trei jandarmi, care l-au scos cu forta din zona, iar acesta a opus rezistenta, anunta Mediafax.

Inainte de a fi urcat in duba, barbatul a spus ca se numeste Vasile Teofil, ca este locotenent colonel in rezerva si ca a activat in cadrul Centrului Militar Zonal Constanta.

Pentru ca protestatarul a refuzat sa urce in masina Jandarmeriei, oamenii legii au facut eforturi pentru a reusi sa-l urce in autovehicul, barbatul agatandu-se cu mainile de masina si incercand sa ii impiedice pe jandarmi.

In cele din urma, el a fost urcat in duba Jandarmeriei si dus la sectia 3 Politie.

Presedintele Asociatiei cadrelor militare in rezerva, Remus Macovei, a declarat ca autorul ambuscadei nu este lider de sindicat, dar este locotenent in rezerva.

Pentru fapta sa, militarul risca o amenda de 2.000 lei pentru ultraj si tulburarea linistii publice.

Aproximativ 300 de cadre militare in rezerva au inceput, la ora 10.00, un protest ca sa isi arate nemultumirea fata de decizia de scadere a pensilor.

Pensionarii au venit din intreg judetul, de la Mangalia, Topraisar, Navodari si Constanta.

Presedintele Asociatiei Cadrelor militare in rezerva, Remus Macovei, a spus ca daca protestul de luni nu va avea nici un rezultat, vor intensifica manifestarile.

Manifestatia s-a incheiat mai devreme cu jumatate de ora, dupa ce protestatarii i-au dat prefectului o lista cu nemultumirile lor.

Pe 24 ianuarie va avea loc un amplu protest la care vor participa cadrele militare din toata tara.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#violente protest Constanta, #forta cordon militari pensionari , #proteste