Vocea Rusiei: Basescu a castigat "meciul" din Piata Universitatii - De ce au esuat protestele

Luni, 27 August 2012, ora 19:35
4086 citiri
Vocea Rusiei: Basescu a castigat "meciul" din Piata Universitatii - De ce au esuat protestele

Lipsa liderilor USL din Piata Universitatii reprezinta principala cauza pentru care au esuat protestele de strada, se arata intr-o analiza publicata pe Vocea Rusiei.

"Traian Basescu a castigat 'meciul' din Piata Universitatii prin neprezentarea USL, iar acuzatiile unor lideri de opinie la adresa electoratului sunt de prost gust. Asa cum am mai scris, principalele batalii politice se vor da in Parlament, iar protestele stradale vor fi practic inexistente, ceea ce poate fi interpretat ca un factor pozitiv din perspectiva mentinerii stabilitatii in conditiile unei conjuncturi politice extrem de volatile", noteaza Vocea Rusiei.

Totusi, completeaza autorul materialului, "lipsa protestelor nu trebuie interpretata ca un semnal al lipsei tensiunilor sociale care nu vor disparea, ci se vor acutiza pe masura intensificarii crizei economice".

"In mod normal, alegatorii sunt cei indreptatiti sa aiba frustrari in legatura cu prestatia lamentabila a echipei politice de la USL, incepand cu numirea de catre PSD a Aspaziei Cojocaru la CCR (chiar nimeni de la social-democrati nu a stiut despre aspectele biografice 'incomode'?), continuand cu acceptarea cvorumului si culminand cu prestatia lui Ioan Rus la interne.

Sunt milioane de oameni care isi pun urmatoarea intrebare: de ce nimeni de la PSD sau PNL nu a sesizat inainte de vot ca pe listele electorale permanente sunt cateva milioane de persoane a caror prezenta acolo este contestabila?", se arata in textul semnat de Valentin Mandrasescu.

El precizeaza ca, din perspectiva potentialilor protestatari situatia are aspecte comice: "principalii beneficiari politici ai unor proteste stradale nu doresc sa faca nimic, asteptand ca electoratul sa faca totul fara niciun fel de ajutor".

"Jurnalistii romani care viseaza la miscari stradale se pare ca nu inteleg ca un protest masiv nu are nici cea mai mica legatura cu imaginile romantice prezentate de CNN sau FOX. Orice protest masiv si eficient este o expresie concreta a unui efort organizatoric consistent si bine gandit.

Nici macar la nivel mediatic protestele nu au primit o acoperire corespunzatoare: nu exista un simbol al protestului, nu exista o denumire generala a miscarii de protest, nu exista un imn, o mascota, un insemn vestimentar prin care cei care sustin cauza anti-Basescu sa se recunoasca pe strada etc", mai noteaza jurnalistul de la Vocea Rusiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Proteste Universitate esuat, #Vocea Rusiei proteste Romania, #Basescu castigat meci Univesitate , #proteste