Vor fi proteste marti la Cotroceni?

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 18:55
3267 citiri
Vor fi proteste marti la Cotroceni?

Moartea mamei presedintelui Traian Basescu pune bete in roate sindicalistilor, care programasera pentru marti un miting de amploare si pichetarea Palatului Cotroceni.

Daca o parte dintre liderii sindicali se gandesc sa anuleze protestul, altii sustin ca acesta trebuie sa aiba loc, insa cu "intelegere" fata de situatia presedintelui.

Intrebat daca se va anula protestul, Marius Nistor, reprezentantul Federatiei Educatiei Nationale, a raspuns, pentru

Gandul: "Bineinteles ca il vom tine (n.r. - protestul)! Care e legatura intre protestul nostru si decesul mamei presedintelui?".

Acesta a precizat insa ca, desi s-ar fi dorit sa se renunte la protest, autocarele au fost platite. Cu toate acestea, Nistor adauga ca discursul si lozincile vor fi moderate, adresandu-se doar Guvernului si nu presedintelui. Liderul Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu, a adaugat la randul sau ca se doreste anularea protestului, din pricina doliului din familia Basescu.

Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, a declarat insa ca reprezentantii angajatilor din sistemul de invatamant s-au lovit de intransigenta guvernantilor, in ceea ce priveste salariilor, asa ca profesorii vor continua protestele.

"Ni s-a spus acelasi lucru, asta este situatia, nu putem face nimic. Am schimbat locatia, credem ca numai domnul Traian Basescu poate interveni la Guvern pentru a solutiona problemele grave cu care se confrunta invatamantul romanesc", a declarat secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

Sindicalistii au autorizatie pentru a picheta marti Palatul Cotroceni, iar la protest sunt asteptati peste o mie de profesori afiliati la Federatia Educatiei Nationale si Spiru Haret.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proteste Cotroceni, #proteste marti Cotroceni, #protest profesori , #proteste