Eleva ranita de o tigla desprinsa de pe acoperisul scolii

Luni, 18 Martie 2013, ora 15:15
1795 citiri
Eleva ranita de o tigla desprinsa de pe acoperisul scolii

O eleva de clasa a V-a din comuna bistriteana Sieu Odorhei a fost lovita in cap, luni dimineata, in jurul orei opt, cand se indrepta catre cursuri, de o tigla care a cazut de pe acoperisul unitatii de invatamant.

Fetita avea o gluga pe cap, iar cum bucata de tigla desprinsa din acoperis nu era mare, lovitura nu a fost una grava. Aceasta nu a fost transportata la spital, ci a primit ingrijiri la cabinetul medical al scolii, acolo unde mama sa lucreaza ca asistenta.

Potrivit timponline.ro, directorul Scolii Gimanaziale Sieu Odorhei, profesorul Grigore Pop, recunoaste ca acoperisul scolii este extrem de degradat, punand in pericol siguranta elevilor si cadrelor didactice, dar spune ca nu poate demara lucrarile de reparatii, deoarece cladirea a fost revendicata si se afla in proces cu proprietarii. Scoala functioneaza in aceeasi cladire din 1965.

"Din pacate, nu se pot face lucrari de reparatii fiindca imobilul este revendicat. Primaria Sieu Odorhei se judeca de mai multi ani cu proprietarii. Pana nu are o sentinta nu se poate face nimic. Mai igienizam pe ici pe colo, dar cam atat. Tigla am adus in urma cu doi ani de la Bistrita, de la Colegiul National Andrei Muresanu, si am mai inlocuit pe unde era foarte stricata. Ma uit si acum ca mai periculoasa e partea de nord a acoperisului. De acolo risca sa cada mai multe", a spus reprezentantul institutiei de invatamant.

Si primarul Sorin Sfintean este la curent cu situatia scolii gimnaziale din localitate, dar spune ca nu poate demara lucrarile de renovare, din aceleasi motive amintite si de directorul scolii. Localnicii nu se multumesc cu aceasta explicatie si sustin ca o dovada a iresponsabilitatii edilului este faptul ca nici cladirea primariei nu arata mai bine decat cea a scolii.

"Din 2008 avem un proiect de reabilitare, dar nefiind cladirea noastra, nu putem face nimic. Nu se pot investi bani in ceva ce nu-ti apartine. E deturnare de fonduri. Ne judecam pentru cladire, e un proces care iata dureaza foarte mult, iar alta cladire in care sa mutam copiii nu avem. Sunt peste 125 de elevi pe care ii mai aducem si din alte sate, cu microbuzul. Stiu ca trebuie facute reparatii, dar nu am cum sa aloc bani publici cat timp suntem in proces", s-a scuzat primarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#eleva ranita tigla scoala, #tigla desprinsa acopris scoala, #eleva Sieu Odorhei ranita , #raniti