Benzi unice de circulatie pentru RATB, solutia fluidizarii traficului in Capitala?

Marti, 04 August 2015, ora 21:04
3675 citiri
Benzi unice de circulatie pentru RATB, solutia fluidizarii traficului in Capitala?
Foto: Ziare.com

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, sutine ca benzile unice de circulatie pentru autovehiculele RATB reprezinta o solutie ieftina ce ar putea fluidiza traficul in Bucuresti, care insa a fost ignorata de primarul general Sorin Oprescu.

"Nu e nevoie de studii sociologice complexe ca sa afli ca principala problema a locuitorilor Capitalei este traficul infernal, care transforma orice deplasare a bucurestenilor intr-un cosmar zilnic.

Desi aceasta situatie incomoda este binecunoscuta de primarul Sorin Oprescu, in cei 7 ani de mandat nu a venit cu o solutie reala la aceasta problema, promitand la schimb autostrazi si metrouri suspendate, imposibil de realizat pe termen scurt si mediu", se arata intr-un comunicat al lui Pieptea, remis Ziare.com.

Acesta spune ca primarul general are pe masa, din luna decembrie 2014, "o solutie ieftina si eficienta pentru un trafic decent in Capitala".

"Este vorba despre un Proiect de Hotarare privind instituirea de benzi de circulatie dedicate mijloacelor de transport public de persoane pe unele artere de circulatie din municipiul Bucuresti, o initiativa a consilierilor generali ai PNL", arata vicepresedintele PNL Bucuresti.

Viceprimarul Capitalei: RATB risca sa fie ingropata in datorii

Proiectul prevede infiintarea de benzi unice dedicate mijloacelor de transport RATB pe 37 de artere din Capitala, totalizand aproape 58 de kilometri, mai explica Pieptea.

Potrivit acestuia, "beneficiile implementarii benzilor unice pentru transportul public sunt multiple, de la reducerea costurilor RATB prin cresterea vitezei de deplasare a mijloacelor de transport in comun, la cresterea numarului de bucuresteni care folosesc vehiculele RATB".

"Aceasta solutie, care este folosita cu succes in toate orasele europene importante, este aplicata si in Bucuresti pe cateva artere, dar proiectul de extindere a fost abandonat de Sorin Oprescu, din motive necunoscute, desi in campania electorala acesta promitea un sistem extins de benzi unice pentru RATB.

Fluidizarea traficului in Capitala prin implementarea benzilor unice pentru mijloacele de transport in comun, reprezinta o modalitate de crestere a capacitatii de transport, avand in vedere reducerea constanta a parcului auto in cei 7 ani de mandat ai lui Sorin Oprescu", mai spune Cornel Pieptea.

Dupa ce a fost amendata, RATB anunta ca face curatenie in masini pana la toamna

Nu in ultimul rand, viceprimarul Capitalei ii cere lui Sorin Oprescu sa puna Proiectul de Hotarare privind benzile unice dedicate transportului in comun pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#benzi unice circulatie RATB, #Cornel Pieptea benzi unice RATB, #benzi unice autobuz Bucuresti , #ratb