Dupa dezastrul de azi din trafic, Firea scoate benzile unice de RATB. Le va introduce in vacanta de vara, cand oricum se circula lejer

Luni, 22 Mai 2017, ora 13:48
18530 citiri
Dupa dezastrul de azi din trafic, Firea scoate benzile unice de RATB. Le va introduce in vacanta de vara, cand oricum se circula lejer
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce a provocat un haos de nedescris in aceasta dimineata in traficul din nordul Capitalei, primarul Gabriela Firea s-a gandit mai bine si a decis ca proiectul benzii unice va fi implementat mai la vara, cand intra elevii in vacanta si oricum traficul e mult mai lejer.

"Pana atunci se va circula fara restrictii, ca si pana acum, pe tronsonul Baneasa - Piata Charles de Gaulle", informeaza un comunicat al Primariei Bucuresti, remis luni Ziare.com.

In plus, primarul Capitalei sustine ca infiintarea benzilor unice a fost doar un test.

"Implementarea proiectului benzii unice va fi reluata dupa inceperea vacantei scolare, cand traficul este mai redus.

Urmare a testului realizat in aceasta dimineata, au fost identificate punctele nevralgice ale benzii unice pentru circulatia transportului public, iar proiectul va fi implementat imediat dupa incheierea cursurilor scolare", a scris si pe Facebook Gabriela Firea.

Reactia sa vine dupa ce, luni dimineata, traficul rutier a fost efectiv sufocat in acea zona, in prima zi de lucru, cu banda unica RATB.

Primarul mai spune ca a solicitat "tuturor institutiilor implicate in proiectul benzii unice ca demararea acestuia sa se faca intr-o perioada in care traficul este mai redus, respectiv imediat ce incepe vacanta elevilor".

"Pana atunci, vor fi luate toate masurile complementare care sa asigure eficienta acestui proiect, si ma refer atat la componenta de informare a populatiei cat si la suplimentarea efectivelor de politisti locali si de la circulatie in intersectii.

De asemenea, RATB va spori numarul de autobuze care circula pe liniile care vor beneficia de acest culoar si va infiinta noi linii preorasenesti care sa preia o parte dintre navetistii care vin zilnic in Bucuresti", mai scrie Firea.

Aceasta sustine in continuare ca, "pentru ca efectele pozitive sa fie vizibile, e nevoie de o perioada de acomodare" si ca benzile unice de circulatie pentru RATB, impreuna cu "innoirea si suplimentarea parcului auto al RATB si cu extinderea sistemului de semaforizare inteligenta, reprezinta solutia pentru descongestionarea traficului in Bucuresti".

Primarul Capitalei aduce ca argumente avantajele pentru calatorii RATB, nu insa si pentru soferi.

"Studiile de mobilitate arata clar ca implementarea benzilor unice genereaza o crestere cu 20% a vitezei de deplasare a autobuzelor si o diminuare cu pana la 25% a timpilor de asteptare in statii, iar costurile de operare ale RATB se diminueaza semnificativ", mai sustine Firea.

Solutie pentru traficul aglomerat: Lasati masinile la intrarea in oras

Primarul Capitalei sustine ca una dintre solutii pentru soferi este sa lase masinile in parcari la intrarile in oras.

"Am solicitat Directiilor din cadrul Primariei Capitalei, ca masura provizorie, sa identifice terenuri la intrarile in Capitala, (la capatul tramvaiului 21 si in zona Baneasa) unde cetatenii din Ilfov, care lucreaza in Bucuresti, sa-si poata lasa masinile pentru a folosi mijloacele de transport in comun. Aceasta masura se va lua pana in momentul in care se construiesc parcarile de tip park & ride.

Totodata, Primaria Capitalei va semna contracte de asociere referitor la transportul public in comun cu Primariile Corbeanca, Snagov, Balotesti si Gruiu, astfel incat cetatenii din aceste localitati sa beneficieze de liniile RATB", mai transmite Firea.

F.N.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Firea benzi unice RATB, #Firea test benzi unice, #aglomeratie benzi unice Bucuresti Ploiesti, #aglomeratie benzi unice Baneasa , #ratb
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Cautati cortul de la Unirea si semnati cererea de referendum