Cum vor arata noile autobuze RATB: Monitoare LCD, aer conditionat si sisteme de numarare a pasagerilor

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 20:38
7274 citiri
Cum vor arata noile autobuze RATB: Monitoare LCD, aer conditionat si sisteme de numarare a pasagerilor
Foto: Arhiva/Ziare.com

RATB vrea sa achizitioneze 500 de autobuze, care sa fie dotate obligatoriu cu ecrane LCD pentru pasageri, camerele video si un sistem automat de numarare a calatorilor.

Regia pregateste organizarea unei licitatii internationale pentru achizitia a 500 de autobuze noi. Pana in prezent au fost stabilite principalele criterii de selectie si obligatiile pe care producatorii trebuie sa le indeplineasca pentru ca vehiculele acestora sa poata fi inscrise in licitatie.

Astfel, autobuzele trebuie sa fie dotate cu motoare diesel Euro 6, controlat electronic, avand inclus sistem de diagnoza, control si refacere a parametrilor. Capacitatea de transport trebuie sa fie de minimum 100 persoane, din care 24-32 pe scaune.

Lungimea vehiculului trebuie sa fie de cel mult 12 metri, inaltimea 3.5 metri maximum, iar latimea maxima de 2.55 metri. Podeaua va fi coborata pe toata suprafata disponibila pentru pasagerii in picioare, iar pentru persoanele cu dizabilitati trebuie sa fie asigurata o rampa mecanica, dotata cu senzori care sa nu permita plecarea de pe loc a autobuzului cu rampa desfacuta.

Intrucat o mare problema a autobuzelor care circula in prezent in Bucuresti o reprezinta lipsa aerului conditionat, noile vehicule de transport in comun trebuie sa fie dotate cu instalatie de incalzire, ventilatie si aer conditionat, atat pentru calatori, cat si pentru cabina soferului.

Toate cele 500 de noi autobuze trebuie sa fie dotate cu echipament de supraveghere video si in interior si in exterior, cu echipament de informare audio-video a calatorilor - ceea ce presupune montarea unui monitor tip LCXD/TFT, cu sistem de taxare tip RATB si cu echipament de numarare a calatorilor.

De asemenea, autobuzele vor avea sisteme integrate de gestiune si diagnosticare electronica, ce vor fi conectate la un server central al RATB.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti nu a stabilit inca pretul pe care il va plati pentru achizitionarea celor 500 de autobuze, pentru ca asteapta rezultatele unui studiu de piata care va incepe saptamana viitoare.

RATB va cere principalilor producatori de vehicule de transport in comun din Europa un cost estimativ al unui autobuz dotat conform criteriilor Regiei, iar in functie de raspunsul producatorilor, se va stabili si valoarea licitatiei.

Citeste si Toti controlorii din RATB sunt obligati sa poarte uniforme? Cum vor fi premiati calatorii bun platnici.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#RATB cumpara autobuze, #autobuze RATB sistem numarare calatori, #monitoare LCD autobuze RATb, #licitatie RATB autobuze criterii , #ratb