Cum vrea RATB sa se "resusciteze": Calatorii mai scumpe si gratuitate doar pentru unii pensionari

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 16:55
6159 citiri
Cum vrea RATB sa se "resusciteze": Calatorii mai scumpe si gratuitate doar pentru unii pensionari
Foto: Ziare.com

Regia Autonoma de Transport Bucuresti solicita Consiliului General sa aprobe majorarea tarifelor pentru transportul in comun, de la 1,3 la 2 lei calatoria si de la 50 la 75 de lei abonamentul lunar, dar si acordarea gratuitatii doar pentru pensionarii a caror pensie nu depaseste 1.500 de lei.

Viceprimarul Capitalei: RATB risca sa fie ingropata in datorii

Conducerea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) a trimis o scrisoare Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in care arata ca in 20 iulie "a luat la cunostinta de masura ANAF referitoare la indisponibilizarea sumelor existente, precum si a celor viitoare provenite din incasari zilnice in conturile in lei si/sau valuta ale regiei, deschise la unitati bancare, pana la concurenta sumei de 84.868.460 de lei, reprezentand dobanzi si penalitati aferente TVA aflata in litigiu".

ANAF a blocat conturile RATB. Ce se intampla cu transportul public

In documentul obtinut de Meediafax se arata ca, in urma discutiilor purtate in 21 iulie de catre conducerea regiei cu ANAF, creditorul fiscal a comunicat ca exista doua variante de rezolvare a situatiei create, astfel: in cazul in care popririle infiintate de organul de executare genereaza imposibilitatea debitorului de a-si continua activitatea economica, cu consecinte sociale deosebite, creditorul fiscal poate dispune fie suspendarea temporara totala, fie suspendarea temporara partiala a executarii silite prin poprire.

In acest caz, suspendarea s-ar putea dispune pentru o perioada de cel mult sase luni de la data comunicarii catre banca sau alt tert poprit a suspendarii popririi de catre organul fiscal.

Fiscul a blocat conturile RATB - Regia a contestat in instanta debitul calculat de ANAF

Fiscul anunta ca a blocat conturile TVR si RATB: Urmeaza si altii!

Cea de-a doua varianta vizeaza acordarea la cererea contribuabilului de inlesniri sub forma esalonarii la plata pe o perioada de cel mult cinci ani, in conditiile OUG nr.29/2011.

Conducerea RATB mai arata ca, in 24 iulie, Consiliul de administratie al RATB a aprobat varianta deblocarii situatiei prin esalonarea la plata a obligatiilor fiscale administrate de ANAF pentru o perioada de cel mult cinci ani, iar in acest sens regia trebuie sa constituie o garantie care poate consta intr-o scrisoare de garantie bancara, in mijloace banesti consemnate pe numele contribuabilului la dispozitia organului fiscal, la o unitate a Trezoreriei, in instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor proprietate RATB sau incheierea unui contract de ipoteca sau gaj in favoarea ANAF, avand ca obiect bunuri proprietate a unei terte persoane.

Pentru cresterea veniturilor regiei si asigurarea surselor financiare necesare achitarii lunare a obligatiilor esalonate de catre ANAF, RATB cere CGMB sa aprobe proiectul de hotarare privind aprobarea politicii tarifare actualizate a regiei, a normelor privind desfasurarea transportului in comun in mijloacele de transport si a modului de sanctionare a abaterilor savarsite.

RATB mai cere CGMB aprobarea unui proiect de hotarare pentru acordarea de gratuitate la transportul cu mijloacele de transport ale RATB pensionarilor cu nivelul pensiei inferior unei limite, in anumite intervale orare, pe baza cardurilor de transport electronice, dar si a unui proiect privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2015.

Astfel, RATB propune noi tarife pentru calatoriile cu mijloacele de transport in comun, costul pentru o singura calatorie urmand sa fie de doi lei, un abonament lunar pe o linie - 45 de lei, pe doua linii - 55 de lei, un abonament general pe toate liniile urbane - 75 de lei, iar un abonament general urban plus expres, adica pe toate liniile urbane si expres - 180 lei.

Preturile abonamentelor lunare nominale reduse ar urma sa fie de 22,50 lei pentru o singura linie, 27,50 lei pentru doua linii, si 37,50 pentru abonamentul pe toate liniile urbane.

Pentru cursele expres costul a doua calatorii va fi de 10 lei, pentru 10 calatorii ar urma sa se plateasca 40 de lei, iar un abonament lunar ar costa 120 de lei.

De asemenea, un abonament nenominal pentru o zi ar trebui sa coste 12 lei, un abonament nominal pentru 7 zile - 25 de lei, iar un abonament nominal pentru 15 zile - 40 de lei.

RATB mai propune si o suprataxa pentru nevalidarea abonamentului de 10 lei, iar pentru calatoria cu mijloacele de transport fara achizitionarea unui titlu de transport valabil, suprataxa ar urma sa ajunga la 100 de lei.

Potrivit RATB, cresterea pretului unei calatorii la 1,8 sau 2 lei ar putea sa "resusciteze" regia "pe partea de incasari".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#RATB scumpire calatorie, #majorare calatorie RATB, #RATB datorii, #proprire conturi RATB , #ratb