O sa avem aer conditionat in autobuze, dar cel mai devreme la iarna. RATB abia a demarat licitatia

Marti, 08 August 2017, ora 19:04
3433 citiri
O sa avem aer conditionat in autobuze, dar cel mai devreme la iarna. RATB abia a demarat licitatia
Foto: Ziare.com

RATB a demarat o licitatie deschisa pentru modernizarea autobuzelor Mercedes Benz Euro 3 cu aer conditionat, potrivit unui anunt publicat marti pe SEAP.

Anuntul implica incheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic, cu o durata de 24 de luni si cu o valoare estimata la 11.042.017 lei, fara TVA.

Obiectul contractului consta in "furnizarea produselor si prestarea serviciilor pentru modernizarea autobuzelor Mercedes Benz Euro 3 cu sistem de climatizare in salonul de calatori (inclusiv furnizarea pieselor necesare) ". Cantitatea maxima vizata de acest acord este de 150 de autobuze.

Totodata, furnizorul produselor si serviciilor solicitate trebuie sa isi ia "angajamentul ferm" ca sistemele de climatizare vor functiona in autobuze in conditiile climatice ale Capitalei si vor realiza conditiile de microclimat conform prevederilor acordului.

De asemenea, furnizorul trebuie sa realizeze "reomologarea de tip la RAR a autobuzelor pe care va monta sistemele de climatizare pe costurile si raspunderea sa, in conditiile prevazute de legislatia romana in domeniu", conform anuntului citat.

Criteriul de atribuire a contractului va fi pretul cel mai scazut, iar principalele modalitati de finantare si plata sunt reprezentate de bugetul local.

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 13 septembrie, ora 16:00. Data limita de evaluare a ofertelor, in SEAP, este 9 octombrie, ora 18:00, se mai arata in anuntul citat.

Practic, abia din 10 octombrie, daca luam cel mai utopic scenariu in care licitatia nu este contestata, se va incepe modernizarea cu aer conditionat a celor 150 de autobuze

La comandamentul pentru combaterea efectelor caniculei, convocat pe 4 august la sediul Primariei Generale a Capitalei, primarul Gabriela Firea si-a exprimat speranta ca aceasta va fi ultima vara in care bucurestenii circula cu mijloacele de transport in comun care nu sunt dotate cu aer conditionat, adaugand ca regreta ca cetatenii trebuie sa treaca "prin acest calvar". Totodata, ea a subliniat ca achizitia de vehicule noi pentru parcul RATB ar fi trebuit facuta cu ani in urma.

"Sper din tot sufletul - si nu e doar o speranta desarta, ci am argumente sa cred ceea ce voi spune in continuare - ca este ultima vara in care in Bucuresti nu se va mai putea circula civilizat. Asa cum stiti, acum, din cele 1.000 de autobuze doar jumatate au aer conditionat. Sunt autobuze cumparate de zece ani, iar noi in aceasta perioada suntem in plina procedura de licitatie pentru cumpararea a 400 de autobuze noi, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze - toate moderne, ultramoderne as putea sa spun - dotate si cu aer conditionat, pe langa alte facilitati tehnice", a spus Gabriela Firea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#licitatie aer conditionat 150 autobuze, #aer conditionat autobuze Mercedes Benz, #aer conditionat RATB , #ratb
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
La iarna veti putea deschide geamurile si veti putea sa va racoriti