RATB a inceput montarea gardurilor pe liniile de tramvai 1 si 10

Sambata, 07 Iulie 2018, ora 11:00
5631 citiri
RATB a inceput montarea gardurilor pe liniile de tramvai 1 si 10
Foto: Twitter/@Clienti_ratb

Lucrarile de separare a liniilor de tramvai 1 si 10 de traficul auto general au inceput deja de vineri noapte.

Astfel, lucrarile au avea loc pe doua tronsoane ale traseului, si anume: pe B-dul Timisoara - de la intersectia cu B-dul Vasile Milea, pana la intersectia cu strada Razoare, respectiv pe Soseaua Viilor - de la intersectia cu strada Constantin Istrati, pana la intersectia cu Calea Serban Voda, anunta Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).

De asemenea, saptamana viitoare, RATB va incepe montarea de garduri separatoare pe alte doua tronsoane, unul cuprins intre Pasajul Obor si B-dul Timisoara, pe arterele Soseaua Stefan cel Mare, B-dul Iancu de Hunedoara, B-dul Vasile Milea, iar un altul pe strada Constantin Istrati - de la intersectia cu strada Progresului (Trafic Greu) pana la intersectia cu Soseaua Viilor.

In acest sens, Regia de transport face un apel la soferi ca, in urmatoarele zile, sa nu-si lase masinile parcate pe prima banda de circulatie in zonele mentionate, pentru a nu ingreuna traficul si desfasurarea lucrarilor.

Lungimea totala a traseului celor doua linii de pe inelul central al orasului este de 21,6 km, din care 19,6 km de traseu va fi delimitat cu gard de protectie, iar circa 2 km cu stalpi flexibili.

Traseul liniilor 1 si 10 asigura preluarea calatorilor din sudul orasului (la terminalul Romprim) si transportul acestora pe un traseu circular, care atinge cele mai importante noduri de transport, precum: Piata Sudului, Constantin Brancoveanu, Eroii Revolutiei, Soseaua Viilor, strada Progresului, Razoare, Pasaj Basarab, Bd. Nicolae Titulescu, Piata Victoriei, Soseaua Stefan cel Mare, Obor, Iancului, Baba Novac, zona Dristor - Mihai Bravu si Calea Vacaresti.

Citeste si Firea pune gard si pe linia tramvaielor 1 si 10. Investitie de aproximativ 1,3 milioane de euro

Potrivit RATB, prin solutia propusa, respectiv instituirea benzii proprii pentru acest traseu, se obtine o viteza sporita de exploatare si o capacitate de transport cu 20% mai mare decat in prezent, aproximativ 2.700 de calatori pe ora si sens, asa cum s-a intamplat in cazul liniei 21, care s-a dovedit un mare succes.

Pe langa cresterea ritmicitatii, linia 21 ofera posibilitatea de realizare a calatoriilor intr-un timp mai scurt cu pana la 20 de minute, iar pe tronsonul aglomerat de pe Soseaua Colentina a scazut cererea de transport pe liniile RATB paralele, ai caror calatori au inceput sa prefere tramvaiul. Vehiculele devenite astfel disponibile au fost utilizate pe alte linii, care aveau o cerere mai mare.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#RATB montare garduri linii tramvai , #ratb