RATB promite aer conditionat in alte 150 de autobuze, iar controlorii vor da apa calatorilor

Vineri, 04 August 2017, ora 14:47
2601 citiri
RATB promite aer conditionat in alte 150 de autobuze, iar controlorii vor da apa calatorilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul RATB, Adrian Mihail, a precizat, vineri, ca regia a primit fonduri pentru instalarea aerului conditionat in 150 de autobuze, iar procedura se va incheia saptamana viitoare.

In plus, regia pregateste documentatia pentru instalarea aerului conditionat si in tramvaie si troleibuze.

"De la 1 august, a fost majorat parcul circulant cu 55 de vehicule. In perioada de weekend avem organizat cu Apa Nova actiunile noastre cu controlorii si echipele lor pe liniile cele mai aglomerate, de a oferi cetatenilor apa in statii si in mijloacele de transport", a adaugat directorul RATB.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsica Chiru, a spus ca, pe langa distributia apei pentru calatori in mijloacele de transport in comun si in statiile acestora, au fost luate si alte masuri, precum functionarea permanenta a fantanilor ornamentale pana la terminarea codului de canicula si asigurarea ca cismelele functioneaza fara probleme.

De asemenea, a mai spus el, a fost prelungit programul laboratoarelor care fac analiza de apa potabila.

"Sper din suflet ca este ultima vara in care in Bucuresti nu se poate circula civilizat. Din cele 1.000 de autobuze, doar jumatate au aer conditionat. Sunt autobuze vechi de 10 ani, iar noi, in aceasta perioada, suntem in plina procedura de licitatie pentru cumpararea a 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze, toate ultramoderne si dotate cu aer conditionat.

Imi pare rau ca bucurestenii trebuie sa treaca prin acest calvar. Aceasta achizitie trebuia facuta cu ani in urma, dar e bine ca o facem si acum, in acest mandat", a declarat Gabriela Firea in cadrul comandamentului de combatere a efectelor caniculei, organizat la Primaria Capitalei.

Citeste si In Bucuresti, se anunta 40 de grade, iar in RATB vom fierbe. Cate mijloace de transport in comun au aer conditionat la ora de varf

ANM a emis, joi, o avertizare cod portocaliu pentru zona Capitalei, valabila vineri si sambata, interval in care sunt asteptate temperaturi de 36-39 de grade.

Vezi si cum se anunta vremea pana la jumatatea lunii august si ce se intampla in corpul nostru cand e foarte cald si cine e in cel mai mare pericol.

Afla si de ce corturile anticanicula din Bucuresti pot fi periculoase

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#RATB autobuze aer conditionat, #RATB masuri canicula , #ratb